zaterdag 17 maart 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De Luikse weg naar de Heizel

Reuzendoder Standard

STANDARD - HEIST 4-0

Op automatische piloot

Door de vroege bekeruitschakeling van vorig seizoen tegen Geel was Standard gewaarschuwd, maar de Rouches lieten zich tegen de amateurs van Heist niet verrassen. In een kwartgevuld Sclessin wonnen ze op automatische piloot.

ANDERLECHT - STANDARD 0-1

Ricardo, wat doe je nu?

Standard speelde een zeer sterke match op Anderlecht, maar het was vooral de wedstrijd van het befaamde bierbekertjesincident van Ricardo Sa Pinto. U weet wel, een bekertje bier belandde in de buurt van de Luikse T1 en hij liet zich vervolgens op het speelveld vallen. “Er viel iets voor mij. Ik weet niet wat, maar het was heavy.” Het leverde hem drie matchen schorsing op.

OOSTENDE - STANDARD 2-3

Opsteker in moeilijke tijden

Standard had in de competitie nog maar net met 3-1 verloren op Waasland-Beveren en ging onder druk richting de kust. De verre verplaatsing naar Oostende bleek een prima medicijn. Voor het eerst dit seizoen kreeg Renaud Emond een basisplaats. De roodharige spits scoorde meteen en hielp zo mee de vroege achterstand ongedaan te maken.

STANDARD - CLUB BRUGGE (4-1 en 2-3)

Hattrickheld Emond

Het beste Standard van dit seizoen kregen we te zien in de heenmatch van de halve finales. Tegen Club Brugge, de leider in de competitie, maakten de Rouches er een ware voetbalshow van. “Een tien op tien”, gaf Sa Pinto zijn ploeg na afloop. Grote held was Emond, die maar liefst drie keer scoorde. In de return kwam de Luikse zege niet meer in gevaar (3-2-verlies.) (bfa)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws