© Het Nieuwsblad

“Hij is een gebroken man”: advocaat moordenaar Monika (74) vraagt en krijgt week uitstel raadkamer

Jabbeke -

De Brugse raadkamer zal pas volgende week vrijdag beslissen over de verdere aanhouding van Noël D. (74). De zeventiger doodde anderhalve week geleden zijn vrouw Monika in hun huis in Zerkegem. Noël D. sloeg zijn vrouw met een hamer, maar belandde pas een week later in de gevangenis. Advocaat Pieterjan Dens vroeg de raadkamer dinsdagochtend om een uitstel. “Ik heb nog niet de gelegenheid gehad het dossier grondig door te nemen.”

Celina Cazzetta

Noël D. (74) en Monika Pottier (74) deelden al bijna vijftig jaar lief en leed. Het kinderloze koppel woonde in de Vedassustraat in Zerkegem, deelgemeente van Jabbeke. Van een zorgeloos pensioen was er echter geen sprake, want Noël D. kampte al lange tijd met een depressie. De laatste twee maanden ging het zienderogen achteruit met de zeventiger. Tot het op vrijdag 12 april tot een triest dieptepunt kwam.

LEES OOK. Gepensioneerde leerkracht Noël D. (74) bekent dat hij zijn vrouw Monika (74) doodsloeg met hamer

Die bewuste vrijdag had de oud-leerkracht een afspraak staan bij een zorgverlener. Noël D. daagde niet op en de zorgverlener ging thuis langs om poolshoogte te nemen. Uiteindelijk kwam ook de politie ter plaatse omdat de zorgverlener geen gehoor kreeg van Noël D. De agenten konden via de buren de achterkant van het huis betreden. In de zetel troffen ze het levenloze lichaam van Monika Pottier aan. De vrouw lag ineengezakt en had een hoofdwonde. Boven lag de zeventiger te slapen.

Raadkamer

De woning werd verzegeld en het West-Vlaamse parket startte onmiddellijk een onderzoek. Afgelopen vrijdag, exact een week later, werd Noël dan toch opgepakt door de politie. De man verblijft sindsdien in de gevangenis en zou dinsdagochtend voor een eerste maal voor de raadkamer verschijnen. Advocaat Pieterjan Dens vroeg de raadkamer om een uitstel, mét succes. “Ik ben pas gisterenochtend geraadpleegd”, vertelt Dens. “Hierdoor heb ik nog niet de gelegenheid gehad het dossier grondig te bekijken.”

Maandagmiddag bezocht advocaat Dens kort zijn cliënt in de gevangenis. “Hij was zeer aangeslagen en begrijpt de ernst van de zaak”, gaat Dens verder. “Dit is een shock voor hem. Hij is een gebroken man.” Over de verdere inhoud van de zaak kan de advocaat verder niets kwijt.

De zaak werd uitgesteld naar vrijdag 3 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER