© HBvL

De programma’s voor een ontspannen televisieavond op 16 november

Twee actiefilms en een satirisch sketchprogramma geven kleur aan je avond. Canvas biedt onder andere ‘Who Is America’, waarin Sasha Baron Cohen Amerikaanse bekendheden op de korrel neemt, en actiefilm ‘Eye In The Sky’, een oorlogsdrama met Helen Mirren en Alan Rickman. Op CAZ is er ook nog de klassieker ‘Mission: Impossible’ waarin Tom Cruise een onmogelijke missie tracht uit te voeren.

chru

1) ‘Mission: Impossible’

© Paramount Pictures

Ethan Hunt (Tom Cruise) wordt op een gevaarlijke missie gestuurd om een diskette met informatie van alle Amerikaanse spionnen van de vijand te vrijwaren. Niets blijkt echter wat het is wanneer twee van zijn teamleden vermoord worden en hij zelf de schuld krijgt. Een deal aangaan met de vijand is de enige manier om te weten te komen wie de echte verrader is. Weetje: tijdens het opnemen van de scène waarbij Tom Cruise van het plafond naar beneden glijdt (zie foto), bleef hij zijn hoofd stoten aan de vloer. Cruise kwam op het idee om muntjes in zijn schoenen te verstoppen om meer evenwicht te creëren.

CAZ, 20.40 uur

2) ‘Who Is America?’

© HBvL

Sasha Baron Cohen, bad boy van de Amerikaanse televisie, gaat vermomd op zoek naar meningen en reacties van politici op bepaalde gebeurtenissen. In de laatste aflevering van ‘Who Is America’ steekt personage doctor Billy Wayne Ruddick Jr. de draak met Barney Frank, voormalig Congreslid voor de Democraten. Daarnaast loopt hij als lesbienne mee in een vrouwenmars en drijft hij de spot met O. J. Simpson.

Canvas, 21.20 uur

3) ‘Cinema Canvas - Eye In The Sky’

© HBvL

Niet uit het oog en niet uit het hart: Alan Rickman speelt luitenant-generaal Frank Benson in zijn laatste liveaction film ooit. Zijn tegenspeler: Helen Mirren. Samen moeten ze een groep terroristen in Kenia zien te arresteren. Maar dan blijkt de gevaarlijke bende een zelfmoordaanslag voor te bereiden en staan er onschuldige levens op het spel. Een morele kwestie volgt.

Canvas, 21.50 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer