De Kempen viert het openingsdoelpunt van Demba Janneh (midden).© VDB

Voetbal 1ste provinciale: Boezinge - De Kempen 1-2

De Kempen knokt zich in slotfase voorbij West-Vlaamse Boezinge: “Het was geduld oefenen en wachten op verlossende treffer”

De trip naar Boezinge, deelgemeente van Ieper, was lang maar leverde wel de kwalificatie naar de volgende ronde op voor De Kempen. Het winnende doelpunt viel pas in de slotfase, maar dat maakte de vreugde alleen nog groter.

Marc Kempen

Die 1-2 kwam van de voet van Michael Trommelen. “Bij een corner bleef de bal wat hangen en viel dan bij mij in de voeten. Die kans mocht ik niet laten liggen”, lachte de blije doelpuntenmaker. “Natuurlijk pakte de thuisploeg nog uit met een slotoffensief, maar zij leverden enkel maar een aantal lange ballen af. Onze verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar. In die fase merkten we hoe hecht onze groep aan elkaar hangt. Kansen gaven we, op de penalty voor de 1-1 na, nagenoeg niet weg. We brachten zelf verzorgd voetbal en deden hen pijn met onze oprukkende flankspelers. Op basis van de 90 minuten was het terecht dat De Kempen doorstootte naar de volgende ronde. Op naar het volgende duel, tegen Bree-Beek. Onze groep, waarvan bijna iedereen blijft, zal er zeker klaar voor zijn.”

Trainer Bart Anné kon zijn ervaren voetballer alleen maar bijtreden. “In deze nacompetitie weet je dat de verschillen van de clubs klein zijn. Zelf startten we heel goed en kwam ook verdiend op voorsprong via Demba Janneh. De strafschop op het half uur was een tegenvaller, waarvan we even moesten bekomen. Na de pauze werden we alsmaar sterker. Boezinge is zeker een technisch sterke ploeg, met enkele spelers die in 2de en 3de nationale voetbalden, maar we troefden hen af met snelheid en loopvermogen. Ik wil zeker Florian Maes vermelden. Hij viel uitstekend in en zorgde voor heel veel diepgang. In het laatste half uur klikte alles in elkaar en was het eigenlijk wachten op de verlossende treffer. Zo’n lange verplaatsing met een vroeg vertrek zorgde voor bijzondere omstandigheden maar we toonden een goede mentaliteit. Donderdag spelen we in eigen huis maar het zal opnieuw een finale op het scherp van de snee worden. Sowieso gaan we voor de promotie en anders pikken we een pak ervaring mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio