Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Rollercoaster in het Guldensporenstadion

Ilombé Mboyo trapte Kortrijk met een fantastische knal op 3-2.Beeld BELGA

Zes goals in de tweede helft. Alweer een gemiste strafschop voor Racing Genk en twee knappe goals van Ilombé Mboyo. De wedstrijd die niemand verdiende te verliezen eindigde op 3-3.

KV Kortrijk werd zeker niet onder de voet gelopen, maar miste pure snelheid om Racing Genk echt in verlegenheid te brengen. Avenatti is een spits waar we dit seizoen nog van zullen horen, maar als eind deze maand de nieuwe FIFA 19 uitkomt, zal snelheid niet zijn grootste troef zijn.

Die heeft Genk wel. Paintsil, Trossard, maar ook de snel oprukkende backs kunnen voor gevaar zorgen als het centrum potdicht zit. Het was wachten tot de absolute slotfase van de eerste helft alvorens Genk echt kon dreigen. Paintsil duwde een voorzet van Uronen aan de eerste paal naast. Een minuutje later mocht de Ghanees nog eens aanleggen, nu besloot hij over. Voor Kortrijk ging ook Mboyo nog eens zijn kans. Uit de draai - een zeldzame keer dat hij zich uit de stevige armen van Aidoo kon losrukken - schoot de ex-Genk-speler over.

Shoot-out

De tweede helft was een rollercoaster. Genk trok het tempo omhoog meteen na rust en werd dominanter. Gek genoeg troffen ze raak na het perfecte omschakelingsmoment. Vukovic plukte een hoekschop en gaf meteen met Malinovskyi. De Oekraïner stak het hele veld over, Trossard en Samatta lokten links en rechts een verdediger naar zich. De zee opende zich en Malinovskyi trapte via het been van Kagelmacher de bal tegen de netten.

Het begin van een shoot-out in het Guldensporenstadion. Kortrijk sloeg terug op een hoekschop, rake kopslag van Mboyo. Het volgende schot werd aan de overkant gelost. Pozuelo vond de knikker van Aidoo voor de 1-2. KVK krabbelde overeind en haalde zelf opnieuw de revolver boven. De ingevallen Ouali haalde verschroeiend uit en 2-2.

Snel weer naar de overkant. Pozuelo combineerde met Malinovskyi en die werd in de zestien gelegd door Van der Bruggen. Delferière wees na tussenkomst van de VAR naar de stip. Samatta trapte zwak in de handen van Bruzzese. Racing Genk miste zo al zijn derde strafschop in twee wedstrijden.

Kortrijk nam het geschenk in dank aan. Mboyo trapte Kortrijk met een fantastische knal op 3-2. Maar nog was het niet gedaan. Rode Duivel Leandro Trossard trok met een gelukje nog een punt over de streep voor Genk met de late gelijkmaker. Malinovskyi liet zich in de slotfase nog uitsluiten voor natrappen. Iedereen op de banken na een adembenemende tweede helft.