maandag 23 juli 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het laatste wapenfeit van Edmilson in Standard-shirt. De aansluitingstreffer in de Supercup tegen Brugge. Photo News

Club Brugge - Standard 2-1

JUNIOR EDMILSON gaat in Qatar 3,5 miljoen euro per jaar   verdienen

“De kritiek zal me niet raken”

Junior Edmilson verlaat Standard voor het grote geld. De 23-jarige vleugelspits trekt naar de Qatarese landskampioen Al Duhail, waar hij een contract voor vier jaar zal tekenen en een netto jaarsalaris van zo’n 3,5 miljoen euro zal opstrijken. “Ik weet dat er kritiek zal komen.”

Bob FAESEN/Jurgen GERIL

Het stond in de sterren geschreven dat Junior Edmilson deze zomer bij Standard zou vertrekken. De Braziliaanse Belg was van plan zijn glansrol in play-off 1 te verzilveren met een toptransfer. Bij de start van de voorbereiding nam hij zonder toestemming een week extra vakantie. Hij droomde van de Spaanse competitie, maar zijn bestemming wordt dus het Midden-Oosten. De Qatarese landskampioen Al Duhail om precies te zijn. Die club meldde zich vorige week bij Standard. Een akkoord was er gisterenavond nog niet, maar dat zal niet lang op zich laten wachten. Edmilsons ex-club STVV heeft overigens nog recht op een deel van de transfersom.

Als Qatar roept, is het moeilijk om niet te luisteren. Ik kan er de toekomst van mijn familie veiligstellen Junior EDMILSON

De flankaanvaller gaf na de Supercup tegen Club Brugge aan dat hij vandaag al richting Qatar trekt. “Ik zal er tekenen voor vier jaar”, zei hij. “Ik weet dat er kritiek zal komen. Ik ben nog jong - volgende maand word ik 24 - maar ik kan er de toekomst van mijn familie veiligstellen.” Niet gelogen. Edmilson tekent er het contract van zijn leven. Naar verluidt zal hij er een netto jaarsalaris van maar liefst 3,5 miljoen euro gaan opstrijken.

Niet eenvoudig

Toch was zijn keuze niet makkelijk. “Zeker niet. Ik heb er uitgebreid met familie en vrienden over gesproken de voorbije week. Sociedad, Fiorentina en Porto toonden interesse, maar als Qatar roept, is het moeilijk om niet te luisteren”, ging hij verder. “Of mijn familie meegaat? Dat weet ik nog niet. Misschien wel. Ik hou ervan om mensen om me heen te hebben. De omstandigheden? Zon en strand. Er is alles waar ik van hou als Braziliaan. Mensen zullen zeggen dat ik me sportief ga begraven, maar iemand als Paulinho is na China ook bij Barcelona geraakt. De kritiek zal me dus niet raken. Ik ben mentaal sterk.”

Mensen zullen zeggen dat ik me sportief ga begraven, maar Paulinho is na China ook bij Barcelona geraakt Junior EDMILSON

Edmilson nam bij Standard afscheid met een doelpunt. “Ik wilde in mijn laatste match alles geven voor de club van mijn hart. Zoals ik dat altijd heb gedaan. Jammer dat het geen prijs opleverde.”

MPH

Ook Michel Preud’homme liet zich uit over de aanstaande transfer van zijn aanvaller. “We hebben er alles aan gedaan om hem te overtuigen. We deden hem een heel mooi voorstel, maar het hielp niet. Op een bepaald moment kunnen Belgische clubs niet meer concurrenten met die rijke clubs. Of ik zijn keuze begrijp? Ik ben zijn manager niet. Hij moet dat voor zichzelf uitmaken. We zullen zien of hij er gelukkig zal zijn. Orlando Sa was ook niet gelukkig in China.”

Over naar die andere creatieveling van de Rouches: Mehdi Carcela. Hij is terug van vakantie uit Izmir. “Standard is veel sterker met Carcela en Edmilson, maar we gaan ons hoofd niet laten hangen omdat er een vertrekt”, aldus MPH. “We werken verder en laten ons seizoen daarvan niet afhangen. Met Mehdi hebben we wel weer contact.”

Rouches kennen vandaag tegenstander in derde voorronde

Vandaag wordt er geloot voor de derde voorrondes in de Champions League. Standard heeft slechts vier mogelijke tegenstanders, als niet-reekshoofd sowieso vier pittige clubs. Benfica en Dynamo Kiev zijn een optie en daarnaast kan het uitkomen tegen Ajax (of Sturm Graz) en FC Basel (of PAOK), die eerst nog de tweede voorronde afwerken.

Anderlecht en Club Brugge moeten nog even geduld hebben. Club kent op 30 augustus zijn tegenstanders in de poules van de Champions League. Het zit dan in pot 4, wat drie serieuze kleppers kan opleveren, of met veel geluk in pot 3. Anderlecht kent een dag later zijn tegenstanders in de poules van de Europa League. Paars-wit zit allicht in pot 1 en zou dan de kleppers ontlopen. (dvd)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws