maandag 23 juli 2018 - Binnenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Federale ministers buigen zich over begroting

BRUSSELDe voornaamste ministers van de federale regering hebben zich afgelopen weekend in Hertoginnedal weer over de begroting 2019 gebogen. De ploeg van premier Michel (MR) moet op zoek naar 2,6 miljard euro om de begroting op het spoor van de afspraken met Europa te houden.

Officieel moet België haar huiswerk pas midden oktober indienen, maar de regering wil de klus graag voor de start van het zomerreces klaren.

Behalve de begroting liggen nog een paar moeilijke dossiers op tafel, zoals de vervanging van de F-16’s en een akkoord over Arco gekoppeld aan de beursgang van staatsbank Belfius. De regering mikt daarnaast ook over een akkoord over de zogenaamde arbeidsdeal. Die moet iets doen aan de mismatch op de arbeidsmarkt tussen het hoge aantal vacatures en de lage werkzaamheidsgraad. Daarbij wordt hardop gedacht aan het verhogen van de werkloosheidsuitkering om die daarna sneller te laten zakken. Dat moet werklozen aanzetten om sneller een nieuwe job te zoeken. Er wordt ook gekeken hoe men de SWT’ers beter kan activeren. (dc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws