Hier kun je van de grond gaan met de Kerstman

© if

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een spectaculaire 3D- projectie op het stadhuis vormt het hoogtepunt van Winter in de Stad en meteen ook de afsluiter van de viering van 800 jaar Sint-Niklaas. Het programma neemt helemaal een hoge vlucht met Radio 2's Santa in the Sky.

Guy Van Vliet

Het stadhuis zoals u het nog nooit zag: dat toont het bijzondere spektakel ‘Nachten van 800’ op 16 en 17 december, de blikvanger van Winter in de Stad. “Het programma vormt de afsluiter van de viering van de 800ste verjaardag van onze stad. We openden vorig jaar heel sterk op oudejaarsavond en we sluiten nu af met dit 3D-spektakel, dat wordt geprojecteerd op het stadhuis. Aan het scenario wordt nog volop geschreven, maar nu al staat vast dat het programma een historische inslag krijgt. De geschiedenis van de stad wordt in een apart verhaal gegoten, maar ook hoogtepunten uit de evenementen van dit jaar worden komen aan bod”, verklappen schepen van Evenementen Christel Geerts (SP.A) en Hans Koppen, die het programma rond 800 jaar Sint-Niklaas mee coördineert.

“Het is een heel creatief en origineel programma, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. Om iedereen de kans te geven om het te zien, tonen we het programma van 30 minuten zes keer. Op beide dagen is het te zien om 17.30 uur, 19.30 uur en 21.30 uur.”

Een weekend eerder bruist de binnenstad ook al, met niet alleen de kerstmarkt maar ook de komst van Radio 2 op 9 december. “De 1.000 klassiekers van Radio 2 zijn enorm populair en wie ter plekke zijn stem komt uitbrengen, maakt kans om de lucht in te gaan met Santa in the Sky”, leggen Christel Geerts en schepen van Kermissen Gaspard Van Peteghem (SP.A) uit.

Koets in plaats van tafel in de lucht

“Het is vergelijkbaar met het bekende Dinner in the Sky, maar de gebruikelijke tafel is vervangen door een koets met paarden. Die gaat vanaf het Sint-Nicolaasplein met mensen 45 meter hoog de lucht in. Echt wel een buitenkans om zoiets mee te maken. Dit zal zeker volk naar de binnenstad lokken, want alleen al om naar te kijken is dit geweldig. Het versterkt ook de winterkermis, die enkele jaren geleden op sterven na dood was, maar intussen weer opbloeit.”

Hetzelfde weekend, van 8 tot en met 10 december, vindt de intussen traditionele kerstmarkt plaats en die blijkt populairder dan ooit. “We borduren verder op het succes van vorig jaar, met de kiosk, het kampvuurplein en de cirkelopstelling. We hebben plaats voor 55 chalets, maar nu al zijn er 100 kandidaten. Hierdoor kunnen we kiezen voor kwaliteit, met nadruk op streek- en artisanale producten”, besluiten organisator Tom Geleyn en Christel Geerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen