© RR

Pakjesbezorger toont basketskills met breekbare pakketten: “We dienen een klacht in bij Bpost”

Sint-Niklaas -

Het Fietspaleis in de Bellestraat in Sint-Niklaas heeft zaterdagochtend een wel heel onvoorzichtige pakjesbezorger over de vloer gekregen … en dat is niet de eerste keer. De man gooide er drie dozen gevuld met onderdelen voor e-bikes over een hoge poort. “De man was blijkbaar liever basketter geworden”, zegt zaakvoerster Shirley Clarke. “Dit is erover, we kunnen dit niet zo laten.”

Pieter Van Hecke / Yannick Joos

In december van vorig jaar kreeg het Fietspaleis al eens pakjesbezorger over de vloer die op een onorthodoxe stijl te werk ging. Hij toonde er toen zijn voetbaltalent door een doos met breekbare inhoud te laten vallen en een trap richting de deur te geven.

“Dit vonden we op z’n zachtst gezegd niet oké”, zo liet de zaakvoerster toen optekenen. Ze meldde daarbij dat zo’n zaken schering en inslag zijn de laatste tijd en dat werd afgelopen weekend nog maar eens duidelijk.

Op camerabeelden is te zien hoe een pakjesbezorger van Bpost zaterdagochtend niet zijn voetbaltalent laat zien, maar in ware basketstijl drie dozen over de twee meter hoge poort gooide.

Geschokt

“We waren geschokt toen we de beelden zagen Deze man ging nog een stap verder dan zijn collega vorig jaar. Dit is er echt over”, zegt Shirley. “Aan de poort hangt nochtans een bordje met de vraag om te bellen bij levering. Daar heeft deze man zelfs nog niet naar gekeken. Aan onze privéwoning liet hij ook nog eens twee dozen onbewaakt achter. Hebben zij dan niet door dat ze gefilmd worden? Ofwel trekt hij er zich niets van aan, daar sta ik van versteld.”

In de dozen zaten dure en breekbare onderdelen voor e-bikes, zoals displays en verlichting. “We moeten de inhoud nog controleren, maar de toestand van de dozen voorspelt niet veel goeds”, zegt de zaakvoerster die heeft besloten het hier niet bij te laten. “We dienen klacht in bij Bpost en we hebben ook onze leverancier op de hoogte gesteld. Hij is uiteindelijk verantwoordelijk en we zullen hem ook de beelden bezorgen.”

Slecht imago

Shirley vindt het jammer dat door de handelingswijze van deze persoon zijn collega’s een slecht imago krijgen. “Tijdens de week gebeurt dit niet. Dan zijn er heel bekwame mensen actief die hun werk wél goed doen”, zegt ze.

Bij Bpost zitten ze eveneens verveeld met de zaak. “Dit kan niet door de beugel. We zullen de feiten nader onderzoeken en de persoon hierover aanspreken”, zegt woordvoerster van Bpost Veerle Van Mierlo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer