Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Hoge Gezondheidsraad pleit voor totaalverbod op gokreclame, ook voor Nationale Loterij: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”
    UPDATE
    4

    Hoge Gezond­heids­raad pleit voor totaalver­bod op gokreclame, ook voor Nationale Loterij: “Gokversla­vin­gen zijn een groot onderschat probleem”

    De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit in een nieuw advies voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar pleit in de eerste plaats voor een totaalverbod op gokreclame, ook voor de Nationale Loterij. Daarnaast steunt de HGR de verhoging van de minimumleeftijd voor deelname aan gokspelen naar 21 jaar.
  2. Volgens experten is dit het engste geluid ter wereld: "Het lijkt wel het geschreeuw van duizend lijken”

    Volgens experten is dit het engste geluid ter wereld: "Het lijkt wel het geschreeuw van duizend lijken”

    Wetenschappers hebben met een 3D-printer het geluid nagebootst van een ‘Aztec Death Whistle’ of een Azteeks doodsfluitje. Zo’n fluitje werd in 1999 gevonden bij een skelet in een Azteekste tempel in Mexico. Oorspronkelijk werd gedacht dat het voorwerp, met de vorm van een menselijk strottenhoofd, een simpel stuk speelgoed was. Het duurde vijftien jaar voordat wetenschappers beseften dat het als fluitje diende. Toen ze in het voorwerp bliezen, kwam er een verschrikkelijk geluid vrij.