© JoGe

Allereerste F.C. De Kampioenen-quiz voor Warmste Week, maar dan blijken BV's vermomd aanwezig te zijn

F.C. De Kampioenen mag dan als televisieserie al meer dan zeven jaar gestopt zijn, aan populariteit hebben ze nog lang niet ingeboet. Dat bleek dit weekend tijdens de eerste ‘Boma Sausage Challenge Cup’ in Lafelt bij Riemst. Daar namen liefst 57 ploegen uit heel Vlaanderen deel aan dé quiz voor de echte kenners van de Kampioenen.

Johnny GEURTS

Als je zowat alle afleveringen van F.C. De Kampioenen minstens 10 keer hebt gezien, dan ben je meer dan een gewone fan van de populairste voetbalploeg van het land. “We zijn al fan sinds onze kinderjaren. Vroeger na schooltijd stond steevast een aflevering van de Kampioenen klaar en dat is nooit veranderd”, lachen Sebastian Martin, Niels Driesen, Kristof Thijs, Jeroen Keulers en Michiel Moors. Het groepje vrienden uit Bilzen en Riemst speelde al een hele tijd met het idee om een quiz te organiseren voor de échte kenners. “Met De Warmste Week in het vooruitzicht wilden we graag geld inzamelen voor de MS Liga Vlaanderen en het Duchenne Parent Project. Twee van onze vrienden lijden namelijk aan deze ziektes”, vertelt Jeroen Keulers. Maar dat de quiz zo’n groot succes zou worden, dat hadden de vijf vrienden nooit gedacht. “We hadden eerst de jeugdzaal in Bilzen gereserveerd, maar al snel bleek die te klein. Maar liefst 150 ploegen wilden zich inschrijven. We hebben dan snel een grotere zaal moeten zoeken. Uiteindelijk konden we de eerste 57 ingeschreven ploegen toelaten in de sporthal van Lafelt bij Riemst. We zullen volgend jaar moeten uitkijken naar een stadion vrees ik”, lacht Michiel Moors.

De eerste ‘Boma Sausage Challenge Cup’ is meteen een schot in de roos. Acteur Ben Rottiers, die in de serie trainer Pol De Tremmerie speelt, wordt op luid applaus onthaald als hij plaatsneemt als medepresentator van de quiz. “Onwaarschijnlijk dat de serie zoveel lagen van de bevolking heeft geraakt”, zegt Ben Rottiers. “Ik heb zestien jaar deel uitgemaakt van de cast. Ik kijk al uit naar de vierde ‘Kampioenen’-film die we volgend jaar opnemen. Maar op de antwoorden van deze quizvragen moet ik veelal het antwoord schuldig blijven. Dat is weggelegd voor de echte fans.”

© Johnny Geurts

Destadsbader en Baúl

Tussen alle deelnemers ook flink verklede spelers, die hoopten op een originaliteitsprijs. Kevin Loverix is uitgedost als Dimitri De Tremmerie (DDT) inclusief de Engelse sleutel in de aanslag. “Ik heb alle dvd's, films en strips in mijn bezit. Elke dag verorber ik wel een portie Kampioenen”, lacht de fan uit Zussen. Onherkenbaar en verkleed als Kerstman zijn ondertussen ook een aantal bekende Vlamingen incognito binnengeglipt. Niels Destadsbader, komiek Guga Baúl en Lokeren-doelman Davino Verhulst. “We doen dit in onze vrije tijd voor de fun en verder willen we niet teveel op de voorgrond treden”, fluistert Destadsbader. Pas tegen het einde van de quiz maken de heren zich alsnog bekend, tot groot jolijt van iedereen in de zaal. Na 268 vragen valt het verdict: ‘De Knokkers’ een groepje vrienden uit Oost-Vlaanderen haalt met 93 procent juiste antwoorden, de felbegeerde F.C. De Kampioenen Cup binnen. “Het werd een zeer geslaagde avond vol sfeer. We moeten de precieze berekening nog maken, maar het wordt ongetwijfeld een mooi bedrag dat we volgende week kunnen overhandigen tijdens De Warmste Week”, aldus het organiserend team.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer