Het schooltje van de Hei maakt tegen september 2025 plaats voor een nieuw schoolgebouw.© Tommy Maes

Schooltje van de Hei zoekt naar caravan als extra klaslokaal: “We willen een speelse omgeving creëren”

Mol -

Het Schooltje van de Hei is op zoek naar een bruikbare caravan die tijdelijk mag worden gebruikt als extra ruimte. Lesgeven op de werf is vanwege de beperkte oppervlakte van het terrein niet haalbaar. Daarom volgen de kinderen voorlopig les in containerklassen.

Stef Geeraerts

Enkele jaren geleden was het Schooltje van de Hei nog met sluiting bedreigd. Het gemeentebestuur besliste toen samen met de ouders en directie om de twee leerjaren bij elkaar onder te brengen. Intussen kent de school een sterke groei. Naast een kleuterschool biedt het schooltje nu ook drie leerjaren van de lagere school aan. Het is de bedoeling dat er jaarlijks een studiejaar bijkomt.

Om helemaal klaar te zijn voor de toekomst, wordt op de huidige site een nieuwbouw opgetrokken. Met een budget van 2.540.000 euro is het Schooltje van de Hei de grootste Molse investering voor 2024.

37 leerlingen volgen op dit moment les vanuit tijdelijke containers, maar dat is niet voldoende. “Het is er heel gezellig, maar missen nog wat extra ruimte voor lessen waar bijvoorbeeld leesouders met kinderen kunnen samenzitten, of waar we een-op-eengesprekken met het CLB, kine of logopedie kunnen organiseren”, vertelt directeur Dorien Volders.

De nieuwbouw van het schooltje Heidehuizen moet tegen 2025 klaar zijn.© rr

Door de beperkte oppervlakte, behoort een extra container niet tot de mogelijkheden. Bovendien zou de aanvraag van een vergunning te veel tijd in beslag nemen. Daarom ging de school samen met het gemeentebestuur op zoek naar een creatieve oplossing. “We zoeken een caravan die we gratis mogen lenen tot de nieuwbouw klaar is”, zegt Volders. “Het zou fijn zijn dat er een maximaal vier kindjes met een begeleider kunnen zitten.”

De keuze voor een caravan is zeker niet toevallig. “Een caravan zorgt voor een speelse omgeving, wat onze kinderen dan weer extra motiveert. Het is belangrijk dat de caravan in goede staat is. De bedoeling is dat we het interieur zelf wat opvrolijken met vlaggetjes of ballonnen.”

Als alles volgens plan verloopt, moet de nieuwbouw in juni 2025 klaar zijn. Wie het Schooltje van de Hei uit de nood wil helpen met een caravan kan mailen naar directie.gbsalleskids@gemeentemol.be of bellen naar 014/31 28 93.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners