De bewoners van wzc Zonnebloem in Zwijnaarde zijn druk in de weer met de auto's een grondige poetsbeurt te geven.
Foto: Dirk Verleyen

Rusthuisbewoners organiseren carwash in Zwijnaarde om geld in te zamelen voor reisje naar Blankenberge

De parking van het woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde is vandaag voor de gelegenheid omgetoverd tot carwash. Wassers van dienst zijn de bewoners van het woonzorgcentrum zelf. Ze wassen een hele dag auto's om geld in te zamelen voor hun reisje naar zee in de zomer.Ā Ā 

Onze badsteden lokken jaarlijks heel wat toeristen uit heel het land. Ook 15 bewoners van woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde trekken deze zomer naar de kust. Ze kozen Blankenberge voor hun zonnig weekje uit.

Maar reizen kost geld, dus wilden ze wel wat extra centen inzamelen. Tijdens een brainstorm bleek een snoepverkoop niet origineel genoeg. Een carwash wel, en dat zagen ze ook helemaal zitten.Ā 

Bekijk: de carwash duur nog tot 16u30

Videospeler inladen...

Vandaag wassen ze de hele dag auto's op de parking van het wzc. "De bijdrage is vrijblijvend, maar we hopen toch op 10 euro per auto", vertelt een medewerker van het wzc. "We willen vooral geld ophalen om extraatjes te kunnen betalen tijdens ons reisje naar de zee. De bewoners eten bijvoorbeeld al eens graag een ijsje. Maar extra budget is ook altijd handig voor activiteiten."

De bewoners zijn alvast erg enthousiast om de auto's onder handen te nemen: "Ik heb vroeger met mijn papa auto's gewassen. Anders zitten we altijd op onze kamer, en nu kunnen we buiten iets ondernemen." Al hoeft een carwash ook niet elke week, lacht een bewoner. "Voor 1 keertje vind ik het wel leuk, meer moet niet."

Meest gelezen