Papa belooft jonge broertje dat hij vermiste Théo Hayez (18) vanuit Australië mee naar huis zal brengen: “Help me alstublieft mijn belofte te houden”

© EPA-EFE

Al negentien dagen is Théo Hayez uit Overijse vermist in Australië. Zijn vader gaf er gisteren een persconferentie. Hij smeekte in een tv-uitzending om hulp bij de zoektocht. “Toen ik vertrok uit België, beloofde ik Théo’s kleine broer Lucas dat ik zijn broer naar huis zou brengen. Alstublieft, help me mijn belofte te houden.” Maar de hoop op een goede afloop slinkt. De politie heeft intussen een speciaal moordteam naar Byron Bay gestuurd.

Dirk Coosemans, adb

In tranen trotseerde papa Theo Hayez gisteren de verzamelde pers in Byron Bay. “Als je iets van informatie hebt over mijn zoon, en je niet met de politie wil omgaan of als je bang bent om naar voren te komen, bel dan alstublieft anoniem naar Crime Stoppers op 1800-333.000.”

“We weten dat Théo WhatsApp gebruikte op de avond dat hij verdween”, zei hij ook. “We begrijpen het beleid rond vertrouwelijkheid en respecteren dat. Maar dit gaat over hulp verlenen aan een persoon in ernstig gevaar. Het is cruciaal dat speurders toegang krijgen tot Théo’s WhatsApp-account, zonder uitstel. Elke minuut telt.”

© AFP

De politiecommissaris van Byron Bay, Dave Roptell, vertelde op de persconferentie dat hij urenlang met de vader van Théo door de regio is rondgereden om hem te tonen waar ze gezocht hebben en van plan zijn te zoeken. Ook Roptell riep nogmaals op om alle mogelijke informatie met de politie te delen, net als beelden van bewakingscamera’s en dashcams. “We willen antwoorden voor zijn familie.”

De politiecommissaris toonde ook nieuwe beelden van de jongen op de dag van zijn verdwijning. Met een vriend stapte Théo een drankslijterij binnen, om 19.45 uur was dat. Volgens de politie is alvast de vriend geïdentificeerd en helpt hij mee aan het onderzoek. “Maar we zijn er absoluut zeker van dat hij niets met de verdwijning te maken heeft.”

Gevaarlijke rotsen

Théo Hayez werd het laatst gezien rond 23 uur toen hij de bar Cheeky Monkey’s verliet. Zijn gsm-signaal werd daarna nog gecapteerd in de buurt van de vuurtoren van Byron Bay. Een plek met hoge rotsen, gevaarlijk ’s nachts. De politie sluit niets uit en heeft nu ook een moordbrigade opgevorderd. “Maar eerlijk: we weten het niet. We zijn verbijsterd dat we niet meer hebben”, aldus commissaris Roptell.

© EPA-EFE

Gisteren werd opnieuw in de buurt van de vuurtoren gezocht.

38.000 euro

Vader Laurent Hayez bedankte de gemeenschap van Byron Bay en Australië in het algemeen voor de hulp en de steun. Hij had ook goede woorden voor de mensen die via de crowdfunding geld gedoneerd hebben. “Dat heeft ervoor gezorgd dat ik naar Australië kon komen, om te helpen bij de zoektocht naar mijn zoon.” Intussen is al meer dan 38.000 euro ingezameld. “Al wat ik over heb, zal ik nadien aan goede doelen geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer