Yves Lampaert allicht niet naar de Tour

© Photo News

De kans is zeer groot dat Yves Lampaert op 6 juli niet van start gaat in de Tour. De uittredende Belgische kampioen lijkt het kind van de rekening te worden van de weelde bij Deceuninck-Quick Step.

bvc, hc

Met sprinter Elia Viviani, rittenkaper Julian Alaphilippe en klassementsrenner Enric Mas trekt manager Patrick Lefevere met drie kopmannen naar de Tour. Philippe Gilbert wordt wegkapitein, Maxi Richeze en Michael Morkov de lead-out voor Viviani. Dries Devenyns is mee op vraag van Mas. De Oost-Vlaming zal zich in de vlakke etappes mogen sparen, zodat hij fris genoeg is in de bergritten. Blijft er nog één plek vrij, waarvoor Yves Lampaert en Kasper Asgreen de voornaamste kandidaten zijn. Die achtste man wordt iemand die in de vlakke sprintetappes lang op kop zal rijden achter de vroege vlucht, een rol die de voorbije jaren werd vervuld door Tim Declercq en Iljo Keisse. Een uiterst dienende rol dus, waarvoor Lampaert niet staat te springen. Asgreen daarentegen reed nog nooit de Tour en lijkt zo’n rol wél genegen. De Deen verkeert in topconditie en zou – meer nog dan Lampaert – van goudwaarde zijn in de ploegentijdrit.

Naar Vuelta dan?

In plaats van de Tour zou Lampaert kiezen voor de Vuelta, waarin hij de sprintloods wordt van Fabio Jakobsen en zich zal voorbereiden op zijn eerste WK op de weg.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen