Belg die gezocht werd voor aanranding van minderjarige, opgepakt op Tenerife

Agenten van de Spaanse nationale politie hebben in Arona, op het Canarische eiland Tenerife, een 45-jarige Belg opgepakt die in ons land veroordeeld was tot twee jaar cel voor misbruik van een minderjarige. Voor de feiten riskeert de man twee jaar cel, aldus de Spaanse politie. Hij zal binnenkort aan ons land uitgeleverd worden.

Dirk Coosemans, Chris Bosseloo, mtm
Bron: BELGA

Toen de agenten vernamen dat de Belgische autoriteiten een Europees aanhoudingsbevel hadden uitgevaardigd tegen de man, ondernamen ze de nodige stappen om hem te lokaliseren. Nadat ze hoorden dat hij zich op de Canarische Eilanden kon bevinden, werd de man actief opgespoord tot hij werd gelokaliseerd. De Belg werd gearresteerd in Arona, een plaatsje op het Canarische eiland Tenerife. Spaanse politie sloeg de man op straat in de boeien. De politie maakte ook een video van de arrestatie en plaatste die op sociale media.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De feiten waarvoor de man werd gezocht, dateren van maart 2020. De man uit Herzele moest op de tienjarige dochter van een collega van zijn vrouw passen die beiden aan het werk waren in een binnenspeeltuin. Hij zou het meisje thuis aangerand hebben.

De verdachte hield altijd zijn onschuld staande en in eerste aanleg kreeg hij de vrijspraak. Er werd echter beroep aangetekend en het hof van beroep in Gent velde op 28 maart 2024 een arrest waarin het de man veroordeelde tot twee jaar effectieve gevangenisstraf. Het hof achtte de feiten bewezen maar vroeg geen onmiddellijke aanhouding.

In tussentijd was de man echter naar Tenerife verhuisd, waar hij meewerkte in een immokantoor. Volgens de Spaanse politie was hij voortvluchtig en was er een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Daarom is hij nu gearresteerd. Hij zal straks aan ons land uitgeleverd worden om hier zijn straf uit te zitten, in de gevangenis of met enkelband.

Naar cassatie

Zijn echtgenote bevestigt vanuit Tenerife de arrestatie, maar is er niet mee akkoord. “Mijn man heeft dit niet gedaan, hij is geen kinderverkrachter en er was geen bewijs. Hij was ook eerst vrijgesproken door de rechter in Oudenaarde. Omdat hij in beroep zijn zaak niet kon bijwonen doordat hij een ingreep moest ondergaan, hebben we ons in beroep niet kunnen verdedigen zoals het hoort. In tussentijd hebben we cassatie aangetekend tegen het arrest. Ik hoop alvast dat hij niet in de gevangenis moet en een enkelband krijgt. De politie zegt ook dat hij voortvluchtig is. Maar dat is niet zo. Wij zijn verhuisd naar Tenerife en hebben alles netjes aangegeven zoals dat hoort. Ik begrijp niet dat ze hem nu plots arresteren, terwijl er cassatieberoep is.”

De moeder van het slachtoffer wenste niet te reageren over de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen