(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Veerle Symoens

Bijna 200 Belgen moeten nacht doorbrengen op “degoutante” luchthaven Kreta: “Slapen tussen peuken en afval”

Tientallen Belgen - onder wie veel gezinnen met kinderen - zitten vast op Kreta nadat hun vlucht naar Brussel gisteren urenlang vertraging heeft opgelopen "wegens technische problemen". De landgenoten moesten "in degoutante omstandigheden" de nacht doorbrengen op de luchthaven. Vanochtend pas werden ze naar een hotel gebracht. Een nieuwe vlucht is voorzien rond 17 uur, maar dat is nog niet definitief, getuigt een van de reizigers aan Het Nieuwsblad. Luchtvaartmaatschappij TUI bevestigt de problemen en belooft een schadevergoeding van 400 euro voor alle getroffen passagiers.

157 reacties

  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Luxeprobleem.
  • william anthuenis

    6 jaar geleden
    Deze 400 euro vertraging is door de Europese reglementeringen voorzien voor vluchten binnen Europa van meer dan 1.500 kilometer. TUI doet alsof ze hier een cadeau uitdeelt, maar de waarheid is dus anders: ze zijn gewoon verplicht. Een ander paar mouwen is aan die schadevergoeding geraken: helemaal niet simpel en je zal ze zomaar niet krijgen zonder het volgen van de ingewikkelde procedures. euro.
  • Frank Louman

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af waarom die luchthavens in het zuiden steeds zo degoutant vuil zijn. Kost het zoveel moeite en geld om iets proper te houden , gaan ze zelf niet graag op een proper toilet ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Volledig akkoord met jou ANN LIMBOS ! Maar mensen focussen zich nu eenmaal altijd liever op het negatieve. En dan al die idiote opmerkingen van "ik betaal liever iets meer". Ten eerste kunnen veel mensen dat niet maar willen toch graag eens weg en ten tweede kan een dure vlucht ook panne hebben.
  • jos lagae

    6 jaar geleden
    Ik deed 5 reizen met Tui. Met 4 ervan waren er technische problemen met grote vertragingen als gevolg. Bij 2 zelfs meer dan 10 uur! Kan dit nog een toeval zijn ? Ik boek geen TUI vluchten meer !