© TP, MMD, CN

Zondag voor derde dag op rij zwaar weer in Limburg: straten onder water in Maasland, hevige hagelbui in Bilzen

Maaseik -

Voor de derde dag op rij heeft een wolkbreuk zondag even voor 18 uur voor de nodige wateroverlast gezorgd in Limburg. Deze keer in het oosten: van Hoeselt, via Genk tot in Maaseik. Straten stonden er volledig blank en de centrale van de hulpverleningszone Oost-Limburg kreeg een stroom aan oproepen binnen.

De N773 in Neeroeteren richting Opoeteren stond onder water door een wolkbreuk. Er is ook sprake van een brand na een blikseminslag. Ook op de Noordlaan in Genk zijn er problemen. De Westerring in Genk is tot in Diepenbeek voorlopig afgesloten door het water. In Munsterbilzen kregen ze zondagavond dan weer een hagelbui over zich heen.

Munsterbilzen na de hevige hagelbui.© TP

Intussen zijn wel de cijfers bekend van de wateroverlast zaterdagavond. Dat situeerde zich meer in West-Limburg en Hasselt. In totaal kwamen er bij de hulpdiensten 112 oproepen binnen. Op het drukste moment werden 16 ploegen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg ingezet. De meldingen kwamen vanuit Heusden-Zolder, Lummen, Stevoort, Nieuwerkerken en Sint-Truiden. De brandweer was tot 4.30 uur bezig met mensen te helpen. (mm/mmd/cn)

Onheilspellende wolken boven Bilzen.© Patrick Smets

Industrieweg in Hoeselt.© ToPa

De Witbeek in Neeroeteren treedt langzaamaan buiten haar oevers en zet te straten blank.© MMD

De Neeroeterenstraat in Neeroeteren ligt val modder. De brandweer kwam ter plaatse om puin te ruimen.© MMD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer