De voorstellingen van het MOOOV-filmfestival zijn dit jaar te bekijken in het Museumtheater en d’Academie Beeld.© yjs

MOOOV-festival strijkt neer op nieuwe locaties: “Intiemere setting past beter bij films en belangstellenden”

Sint-Niklaas -

Vanaf zaterdag 20 april loopt in Sint-Niklaas het MOOOV-filmfestival, waarbij een selectie van opvallende films uit alle hoeken van de wereld op het publiek wordt losgelaten. De stad en organisie opteren met het Museumtheater en d’Academie Beeld voor intiemere locaties. “Het wordt een boeiende wereldreis die niet louter dramatische thema’s aandoet”, klinkt het.

Het filmfestival vindt op heel wat plaatsen in Vlaanderen plaats en ook tijdens de twaalfde editie tekent Sint-Niklaas present als een van de gaststeden. MOOOV toont films uit minder evidente filmlanden die vaak om kwetsbare, onheilspellende of ontnuchterende verhalen draaien.

“Toch willen we niet louter zwaarbeladen dramatische films brengen en richten we ons op een breed doelpubliek”, vertelt Marc Boonen, artistiek directeur van MOOOV. “De films worden ook telkens verruimd door randactiviteiten die we samen met heel wat lokale partnerorganisaties organiseren.”  

Randactiviteiten

Een van die verenigingen is wielerclub FORCE Cycling uit Nieuwkerken, die de film This is my moment over de Eritreeër Biniam Girmay voor en na de vertoning verrijken met spinningfietsen. “We voorzien in verschillende fietsen die het vermorgen van een recreatieve renner vergelijken met het vermogen dat Girmay uit zijn benen schudt”, zegt Nick Felix van FORCE. (Lees verder onder de foto)

De Eritreeër Biniam Girmay won Gent-Wevelgem in 2022.© Belga

De voorstellingen vinden in tegenstelling tot de voorbije jaren niet langer plaats in de Siniscoop, maar wel in het Museumtheater van het SteM en de Greta Weynzaal in d’Academie Beeld.

“We willen ook de zalen aanpassen aan de gehele sfeer en belangstellenden voor de verschillende films’, verduidelijkt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). “Een intiemere setting in het Museumtheater en d’Academie Beeld lijkt ons daarom geschikter dan een halflege grote cinemazaal.”

In totaal mikt het filmfestival in Sint-Niklaas op een duizendtal bezoekers. (yjs)

www.mooov.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER