Fietser vindt arm langs Schelde, parket onderzoekt ontdekking: “Er zat nog trouwring aan”

Waarmaarde -

Langs de Schelde in Waarmaarde, een deelgemeente van Avelgem, zijn donderdagmorgen menselijke resten gevonden. Een fietser vond een arm bij het jaagpad. Het parket onderzoekt de lugubere ontdekking.

Jonathan Folens

De fietser was donderdagochtend op weg naar het werk toen hij iets voor acht uur op de menselijke resten stootte. Concreet gaat het om een schouder, arm en hand van een voorlopig onbekend persoon. Het parket kwam ter plaatse met een wetsdokter en het labo om de vondst te onderzoeken.

“We zijn volop bezig om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen”, zegt Tom Janssens van het parket van Kortrijk. “Aan de hand zat nog een trouwring. De Cel Vermiste Personen is ook op de hoogte. Op de plaats van de vondst is de stroming van de Schelde zeer sterk en de rivier stroomt vanuit Frankrijk ons land binnen. We onderzoeken daarom ook een mogelijke link met een verdwenen persoon in Frankrijk.”

De arm werd gevonden op het jaagpad, maar volgens het parket is het duidelijk dat die voordien in het water lag. Een piste waarbij het lichaamsdeel daar gedumpt werd, lijkt niet waarschijnlijk. De speurders werken samen met hun collega’s in Frankrijk en in Wallonië om de identiteit van het slachtoffer te onderzoeken. Het is nog niet duidelijk of er kwaad opzet in het spel is.

© jof

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen