Federer moeiteloos naar tweede ronde

Foto: ANP

Tennisser Roger Federer heeft zich moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De titelverdediger uit Zwitserland rekende in drie sets af met de Sloveen Aljaz Bedene: 6-3 6-4 6-3.

De nummer 49 van de wereldranglijst deed zijn best, maar kreeg geen vat op de messcherpe passeerslagen van de 36-jarige routinier, die als tweede is geplaatst in het eerste grand slam van dit jaar. Federer is vijfvoudig winnaar in Melbourne; hij jaagt op zijn twintigste grandslamtitel.

Het publiek in de Rod Laver Arena genoot van het soepele optreden van Federer, die een demonstratie van zijn kunnen weggaf. Hij sloeg onder meer 41 winners. Een vroege break in elke set volstond om de controle in de partij te houden en tegenstander Bedene de hoop op een stunt te ontnemen.

De Amerikaanse komediant Will Ferrell mocht de grootmeester van het tennis na afloop interviewen op de baan. Hij vond dat Federer zich over de baan had bewogen als een ,,lichtvoetige gazelle”. Federer nam het compliment dankbaar in ontvangst. ,,Ik hoop weer op een goed jaar, maar of dat lukt weet ik niet. Ik ben weer een jaar ouder en ik heb gezien dat Rafael Nadal er tiptop uitzag.”