Onder meer nationaal voorzitter Tom Ongena van Open VLD nam deel aan het debat.© Sint-Ursula-Instituut

Driehonderd zesdejaars Sint-Ursula-Instituut wonen verkiezingsdebat op school bij

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

In het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) vond dinsdag een groots verkiezingsdebat plaats. Vertegenwoordigers van de verschillende partijen gingen met elkaar in debat. De leerlingen van het zesde jaar zorgden voor de vragen die aan bod kwamen.

In juni trekken we opnieuw naar de stembus voor de federale, regionale en Europese verkiezingen. Voor heel wat jongeren is het de eerste keer dat ze gaan stemmen. Om hen daarop voor te bereiden, organiseerde het Sint-Ursula-Instituut een verkiezingsdebat voor driehonderd leerlingen uit het zesde middelbaar.

“Tijdens de lessen godsdienst, geschiedenis en Nederlands kwamen de verkiezingen ruimschoots aan bod”, zegt algemeen directeur Ria Marechal van het SUI. “Vooral tijdens het vak Nederlands hebben ze zich verdiept in debatteren en argumenteren. De voorbije weken hebben zij hun kennis in de praktijk gebracht door een reeks doordachte vragen op te stellen die tijdens het debat aan bod kwamen.”

Driehonderd leerlingen uit het zesde jaar volgen aandachtig het debat.© Sint-Ursula-Instituut

Tijdens het debat namen Karl Lauwers (CD&V), Staf Aerts (Groen), Freya Perdaens (N-VA), Tom Ongena (Open Vld), Senne Heremans (PVDA), Oskar Seuntjens (Vooruit) en Dries Devillé (Vlaams Belang) het tegen elkaar op. Voormalig politicus en professor Rik Torfs trad op als moderator. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners