Een sterke Antic vocht zich voorbij Marchal en Gevers.© Bart Borgerhoff

Handbal Belgium play-offs

Sporting Pelt zeker van plaats in finale, ook Bocholt doet goede zaak

Sporting Pelt heeft zich na een 31-25-zege tegen Hubo Handbal als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Belgium play-offs. Tegenstander in die finale wordt Bocholt of Visé, na een 28-31-zege tegen Izegem hebben de Damburgers zaterdag genoeg aan één punt tegen de Luikenaars zich voor de eindstrijd te kwalificeren.

Ivo Kwanten

Woensdagnamiddag verloor Visé thuis van Izegem, daardoor begon Pelt al aan de partij met goed nieuws. Een zege tegen Hubo Handbal gaf Sporting immers zekerheid over een plaats in de finale. Maar echt inspirerend werkte dat niet. Pelt holde in de eerste helft lang achter de feiten aan en moest zelfs even een achterstand van vier doelpunten voor lief nemen: 6-10. Met de rust in zicht werkte Sporting die achterstand helemaal weg, maar het was toch Hubo Handbal dat met twee doelpunten in de slotminuut voor de 11-13-rustscore zorgde.

Aan die situatie veranderde niets in het eerste kwartier van de tweede helft. Hubo Handbal had het achterin allemaal behoorlijk onder controle en prikte een aantal keren tegen: 16-18. Maar bij de bezoekers, waar Carvalhais en Konitz op de bank bleven, liepen de batterijen leeg. De snelle omschakelingen van Pelt deden de fusieploeg pijn en met minder dan vijf minuten op de klok was bij een 28-24-stand de partij beslist. Pelt won uiteindelijk met 31-25 en is zeker van een finaleplaats. Als het zaterdag nog wint van Eupen, dan heeft het ook het thuisvoordeel in een eventuele derde en beslissende wedstrijd in de finale. Hubo Handbal moet zaterdag in eigen huis tegen Izegem winnen om het behoud in de BENE-League veilig te stellen.

PELT: Van Sloot 1, Vandenboer 3, Falke 9, Deekens 1, Spooren 4, Schoenaker 1, Van Haesendonck 2, D. Vandebeeck 4, Antic 6.

HUBO HANDBAL: De Giacomo 1, Rodado 2, Bertels 2, Schellingen 1, Marchal 4, F. Glesner 8, Gevers 2, C. Glesner 2, Luypaert 1, Baart 1, Boiten 1.

© Bart Borgerhoff

Bocholt met de hakken over de sloot

Bocholt begon scherp aan het duel in Izegem. Het eerste doelpunt kwam nog op het conto van de West-Vlamingen maar daarna was het al Bocholt wat de klok sloeg. Winters, Driesen, Kljajic en Mané werkten aan honderd procent af en dat overwicht vertaalde zich na 15‘ al in een 4-11-voorsprong. Daarna kropen er toch wat slordigheden in het spel van de Limburgers. Izegem profiteerde van die balverliezen om iets van de achterstand weg te werken. Aan de rust noteerden we een 12-17-score. En de thuisploeg bleef ook in de tweede helft aandringen. Het naderde zelfs enkele keren tot op één doelpunt. Bocholt moest in de slotfase alles uit de kast halen om de 28-31-zege veilig te stellen.

Bocholt rukt door deze overwinning op naar de tweede plaats en heeft zaterdag in de eigen Damburg voldoende aan een gelijkspel tegen Visé om de finaleplaats veilig te stellen.

BOCHOLT: Kljajic 9, Winters 5, Driesen 2, Mané 2, Claessens 2, Jerry 3, Spooren 1, Strauven 2, Roelants 1, D’hanis 2, Doms 2.