© RL

Marc Heselmans volgt Dirk De Vis op als burgemeester van Ham vanaf 2020

In Ham is er een belangrijke wending in het CD&V kamp. Burgemeester Dirk De Vis zal geen zes jaar meer burgemeester worden, maar zal nog één jaar, tot 31 december 2019, aan de macht zijn. Daarna wordt hij opgevolgd door Marc Heselmans.

lmas,DiMa

Na een carrière van 19 jaar neemt Dirk De Vis dus afscheid als burgemeester. “Ik heb mijn job al 18 jaar met hart en ziel uitgeoefend en zal ook in het komende jaar me nog ten volle inzetten”, klinkt het bij De Vis. “Zo krijgt Marc de kans om de kneepjes van het vak te leren én zorgen we ervoor dat de overgang vlot verloopt.”

De opvolging door Marc kadert in een groter geheel van vernieuwing en verjonging bij CD&V Ham. ““We willen benadrukken dat het hier niet gaat om een machtgreep”, zegt Heselmans. “We willen vooral inzetten op vernieuwing. De schoenen van Dirk vullen zal niet gemakkelijk zijn. Hij heeft erg veel verwezenlijkt als burgemeester en daar zijn wij hem erg dankbaar voor. Toch kijk ik er naar uit om samen met de hele CD&V-ploeg de toekomst van Ham vorm te geven.”

Gendergelijkheid

Heselmans is nu fractieleider van CD&V Ham. Het eerste jaar zal Heselmans schepen van openbare werken zijn in plaats van Jos Ooms. Hij wordt opgevolgd door Hilde Aegten. Schepen Nico Engelen van Open VLD wordt de eerste drie jaar schepen. Hij wordt opgevolgd door Debby De Bruyn. Ook Patrick Bosmans wordt terug schepen voor CD&V. Met deze opvolging zorgt CD&V vanaf 2022 voor een volledige gendergelijkheid in het Hamse schepencollege. Het zal vanaf dan bestaan uit 3 vrouwen en 3 mannen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer