© WST

Snooker

Luca Brecel treft na inhaalrace Stephen Maguire in derde ronde World Open

Yushan -

Luca Brecel boekte dinsdag zijn ticket bij de laatste 32 op het World Open. De Engelsman Oliver Brown gaf zich ondanks de duidelijke cijfers (5-2) niet zonder slag of stoot gewonnen. Woensdag treft Brecel in de derde ronde Stephen Maguire.

Een knappe losseband-pot, gevolgd door een 58-break, leek de wereldkampioen een vliegende start te bezorgen. Maar Brown bewees in het volgende uur dat ook het nummer 95 van de wereld een aardig potje kan snookeren. Hij stal het eerste frame met 62-64 na een knappe 51-clearance, en verdubbelde zelfs zijn voorsprong na een knappe pot naar het midden: 0-2.

Brecel, die de witte bal nochtans opnieuw goed stond te raken, keek verbaasd op en leek zelfs even gefrustreerd te geraken. Zijn tegenstrever kreeg weer de eerste kans, maar miste bij 45 een lastige zwarte bal. Brecel verkleinde de kloof en zette opgelucht zijn eerste frame op het bord, nadat Brown een moeilijke pot op groen niet tot een goed eind wist te brengen (1-2).

De ban was gebroken, Brecel maakte gelijk met een 66-break, maar kwam opnieuw 0-44 achter in het eerste frame na de pauze. Een 65-break deed echter de match definitief kantelen. 3-2 werd 4-2 en een heerlijke kers op de taart (80) sloot een boeiende confrontatie af: 5-2.

Oude bekende Maguire

Woensdag treft Luca Brecel in de zestiende finales Stephen Maguire, die thuisspeler Pang Junxu (WR 29) versloeg. Zesvoudig rankingtoernooiwinnaar Maguire, ooit nummer twee van de wereld, is inmiddels afgedaald naar plaats 31. Hij was in 2012 Brecels eerste tegenstrever ooit in het Crucible (5-10), Brecel won hun laatste twee onderlinge confrontaties op het UK Championship in 2021 en 2016.  (mg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer