Dempsey Verheye kon zijn twee hondjes Buddy en Sheba nog redden.© Bas De Wilde

Dempsey (29) kan nog net hondjes Buddy en Sheba redden uit brand, maar komt voor andere huisdieren te laat

Bissegem -

De bewoner van een duplexwoning in de Burgemeester Thiersstraat 15 in Bissegem kon maandagavond zijn hondjes Buddy en Sheba nog net op tijd redden van een brand. Voor zijn papegaai en parkieten was het echter te laat.Een branddeskundige moet nu de oorzaak van de brand uitzoeken.

Bas De Wilde

De brandmelding bereikte de hulpdiensten maandagavond rond half zes. De brand ontstond in de berging op het gelijkvloers van een duplexwoning en ging gepaard met een ontploffing en een steekvlam. De rook verspreidde zich razendsnel over de eerste en tweede verdieping.

“Ik was in de berging bezig om wat spullen op te ruimen toen ik even naar buiten ging om te praten met de buren”, zegt Dempsey Verheye (29), die er al sinds augustus 2023 woont. “Ineens hoerde ik enkele knallen en zag ik rook uit de woning komen. Ik ben meteen naar binnen gelopen om mijn hondjes Buddy en Sheba te redden, maar voor de papegaai en twee parkieten was ik te laat. Ze hebben de hevige rook niet overleefd.”

Knallen van spuitbussen

De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand op het gelijkvloers meteen blussen. Daarna moesten ze het huis nog een tijd verluchten. “Over de oorzaak kunnen we ons niet uitspreken, maar de knallen zijn waarschijnlijk afkomstig van spuitbussen in de berging”, zegt brandweercommandant Benny Goemaere.

De duplex is voorlopig onbewoonbaar. Voor Dempsey Verheye en zijn hondjes wordt een oplossing gezocht. “De brand heeft heel wat schade aangericht, niet alleen aan de woning maar ook aan mijn spullen”, zegt hij, terwijl hij Buddy en Sheba probeert te troosten. “Een discobar is in de vlammen opgegaan, net als een elektrische fiets en veel kledij.”

Vrederechter

Dempsey zegt dat hij de voorbije maanden bij SW+regelmatig problemen gemeld heeft met de elektriciteit, de zekeringenkast en waterinsijpeling via het dak.

Thomas Raes, directeur van SW+, reageert eerder verrast. “Het gaat om een duplexwoning uit 2019. Er is inderdaad een discussie met de bewoner en we hebben bij de vrederechter een zaak tegen de bewoner ingeleid. Over de oorzaak kunnen wij niet veel vertellen. Een branddeskundige moet daar klaarheid in scheppen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer