afp
Volledig scherm
© afp

Catalaanse economie groeit sneller dan Spaanse

EconomieDe Catalaanse economie is in 2017 met 3,3 procent gegroeid. De deelstaat doet zo beter dan Spanje zelf. Voor het volledige land staat een groei van het bruto binnenlands product (bbp) met 3,1 procent in de tabellen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Spaanse statistiekdienst.

5 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De economie groeit het snelst waar de bedrijven gevestigd zijn. Dat is overal zo. De economie in de haven van Antwerpen of langs het kanaal Gent-Terneuzen groeit ook sneller dan het landelijke gemiddelde. Maar dat wil niet zeggen dat ze elders in het land luier en/of dommer zijn. En haal in Catalonië Barcelona - waar ze tegen afscheiding zijn - uit de statistieken en wat overblijft stelt niet veel meer voor.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Echte handel kent geen politieke crisissen. Aan Catalonië komt nog een staartje. Engeland gaat ook floreren. De E.U. wordt elke dag meer en meer een oude aftandse tante. Zeker wanneer de landbouwers een piste vinden zonder E.U. subsidies. Dan is het hek van de dam.
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Is nooit anders geweest, het noorden werkt ... ook in Italië, België, Frankrijk, ....
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Allee vooruit, en dat na al dat 'slechte' nieuws van al die banken en bedrijven die wegtrokken uit Catalonië omdat ze onafhankelijk willen zijn...
  • Wim Hellemans

    6 jaar geleden
    dus ondanks alle manipulatie door Madrid, hele zootje vd EU & media hebben de catalanen zo te zien gelijk & recht van spreken.