Filip Dewinter en Tom Van Grieken lijken de verkiezingsoverwinning al te ruiken.© RR

Tom Van Grieken gelooft erin: één miljoen kiezers voor Vlaamse Belang, en burgemeesterssjerp voor zichzelf

Schoten -

Vlaams Belang parkeerde zijn mobiele studio dit weekend op de markt in Schoten. Presentator en interviewer van dienst Filip Dewinter ontving er tal van kopstukken en in Schoten kon nationaal voorzitter en lijsttrekker van de Vlaamse lijst in Antwerpen Tom Van Grieken natuurlijk niet ontbreken.

Gevraagd naar zijn ambities voor 9 juni, kwam Van Grieken voor het eerst naar buiten met een concrete score. “Ik pin mij niet graag vast op procenten. Het grootste gevaar voor mijn partij is een overwinningsnederlaag. De eerste doelstelling is de grootste partij worden. Daarnaast durf ik de ambitie uitspreken dat we één miljoen stemmen kunnen halen. Dat zou een symbolische kaap zijn die we nooit eerder overschreden”, aldus Van Grieken.

© RR

Dewinter legde Van Grieken in de V Studio, met Schotense marktgangers als luisteraars, ook enkele dilemma’s voor zoals waar zijn voorkeur ligt indien hij verkozen wordt in het Vlaams Parlement, maar later dit jaar ook burgemeester van Schoten kan worden?

“Dan kies ik voor Schoten”, herhaalde Van Grieken zijn begin dit jaar voor het eerst luid verkondigde ambities om eerste burger van zijn gemeente te worden. “Ik hou van Schoten, waar ik sinds 2017 woon. Van deze gemeente burgemeester kunnen worden, zou het mooiste mandaat zijn dat ik kan invullen.”

Wat later liet ook Vlaams Belang-gemeenteraadslid en Schotense kandidaat voor de Vlaamse verkiezingen Nadine Van Mol zich ontvallen dat ze ambities heeft om vanaf 2025, ervan uitgaand dat Vlaams Belang in oktober de macht kan grijpen in het gemeentehuis, schepen te worden. Van Mol maakte lang deel uit van N-VA-fractie en werd voor die partij ook herverkozen tijdens de lokale verkiezingen van 2018, maar drie jaar geleden verraste ze vriend en vijand door over te stappen naar Vlaams Belang.(jaa)

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkiezingen Vlaams Parlement 2024