© Karl Meermans

© Karl Meermans

© Karl Meermans

© Karl Meermans

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen kunstacademie Noord-Limburg maken sneeuwhappers

Om het straatje van Den Heuf wat op te vrolijken, schakelde de gemeente Overpelt de leerlingen van de kunstacademie Noord-Limburg in. De kinderen maakten tekeningen van 'sneeuwhappers' - want iedereen heeft toch al eens van sneeuw geproefd - die nu in levensgrote formaten het straatje sieren.

Karl Meermans

De gemeente had het leuke idee om de creatieve leerlingen van de kunstacademie Noord-Limburg in te schakelen om het straatje van Den Heuf te voorzien van kunstwerkjes. De leerlingen van de lagere graad beeldende vorming van juffen Lind en Dominik kregen als opdracht een tekening te maken over de winter. Na intensief brainstormen hadden de leerlingen het idee om sneeuwhappers te maken. Want wie heeft er nog nooit stiekem geproefd van de sneeuw?

De leerlingen omschreven hun werkjes als volgt: "Als je aan een snotneus wil ontsnappen,dan moet je veel sneeuw happen, want door het happen van sneeuw wordt je zo sterk als een leeuw!" De leerlingen en de fiere juffen hebben vier tekeningen uitgekozen, maar eigenlijk waren ze allemaal even mooi. De kinderen tonen met trots hun kunstwerkjes in Den Heuf. Kom je ook eens kijken?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer