donderdag 23 november 2017 - Bedrijven
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het kwintet dat Deaplus voortaan leidt: van links naar rechts zijn dat zussen Annelies en Katrijn Vaes, Bert Alders, Ronny Kuppens en Alwin Put.hbvl

Economie

Dochters, schoonzonen en manager nemen Zolderse ontwerper van keukens en badkamers over

Wissel aan de top bij Deaplus

HEUSDEN-ZOLDERJos Vaes (61), oprichter van de Zolderse groep van keukens, badkamers en maatkasten Deaplus, geeft na meer dan 30 jaar de fakkel door. Zijn dochters Katrijn en Annelies nemen samen met hun partners Bert Alders en Alwin Put de leiding van de zaak over. Om al dat jonge familiale enthousiasme in goede banen te leiden, werd ook Ronny Kuppens aan boord gehaald als operationeel manager. Een toch niet alledaagse opvolging binnen een Limburgs familiebedrijf.

Dominiek CLAES

Jos Vaes bouwde Deaplus uit tot een bekende ontwerper en fabrikant van kwalitatieve keukens, badkamers en kasten op maat. De uithangborden van de groep, met hoofdkwartier in Zolder, zijn de vijf showrooms in Hasselt, Boortmeerbeek, Schoten, Sint-Gillis-Waas en Roeselare. Voor de productie kan Deaplus rekenen op het vakmanschap van de moderne productiebedrijven in Heusden-Zolder (Nuno) en het Nederlandse Bladel (Beda).

Behalve met Deaplus is Jos Vaes nog actief in immobiliën en projectontwikkeling. De hele groep telt ongeveer 110 medewerkers.

Achtergrond

Bij Deaplus hebben de dochters, schoonzonen en een externe manager de fakkel nu overgenomen. Zij brengen elk hun eigen achtergrond en ervaring mee.

Katrijn Vaes (31) is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Zij verdiende voorheen haar strepen als maatschappelijk assistente bij de VDAB en projecten rond kinderkansarmoede bij de stad Hasselt. Annelies Vaes (35) studeerde TEW en deed ervaring op bij Philip Morris in Antwerpen, het textielbedrijf Global Impact in Genk en de bekende Oost-Vlaamse lingeriefabrikant Van de Velde in Wichelen (Schellebelle). Annelies neemt bij Deaplus de verkoop voor haar rekening.

We willen breken met de traditionele keukenwereld, die bol staat van slogans, gladde verkopers, eentonige massaproducten en een opbod in schreeuwerige kortingen Alwin PUT Marketingverantwoordelijk Deaplus

Bert Alders (35) studeerde handelswetenschappen en deed ervaring op als aankoper bij grote bedrijven als Borealis, Sabic en Philips Healthcare. Hij wordt bij Deaplus verantwoordelijk voor financiën en aankoop. Alwin Put (39) is handelsingenieur en begon al snel met zijn eigen marketingagentschap. Zijn ruime internationale ervaring deed hij op bij Philips Lightning en vooral bij de Amerikaanse groep Starwood Hotels & Resorts, waar hij verantwoordelijk was voor de brand marketing en pr. Bij Deaplus bewaakt hij de marketing en de strategie. Hij doet ook dienst als woordvoerder van het bedrijf.

CEO’s of andere titels voeren de vier niet. Maar om hun enthousiasme in goede banen te leiden hebben ze toch maar Ronny Kuppens (47) als operationeel manager binnengehaald. Hij is bouwkundig ingenieur en schopte het tot technisch directeur bij Besix, de grootste bouwgroep van het land. Na een tussenstop als directeur van een technische school en crisismanager in een rusthuis, vindt ook hij bij Deaplus een nieuwe uitdaging.

Frisse wind

Het kwintet heeft meteen een frisse wind door het bedrijf laten waaien. “In onze filosofie willen we de nadruk leggen op ons vakmanschap. Wij zijn makers. Ambachtslieden zijn rock-’n-roll, creatief en avontuurlijk, maar tegelijk ook gepassioneerd. We blijven daarom ook continu op zoek naar goede vakmensen”, zegt Alwin Put. “Zo willen we tegelijk breken met de traditionele keukenwereld, die bol staat van commerciële slogans, gladde verkopers, eentonige massaproducten en een opbod in schreeuwerige kortingen. Wij zoeken voor onze klanten een oplossing die aansluit bij hun levensstijl en inspeelt op moderne trends.”

Hiervoor werkt Deaplus samen met de jonge start-up Nurama in Hasselt (intelligente systemen voor gepersonaliseerde marketingtoepassingen) en creatieve bedrijven als Yappa in Alken (digitale marketing) en El Pacino in Hasselt (video). “Die hebben we leren kennen via onze antenne op de Corda Campus”, legt Put uit. Maar ook gigant Samsung is bereid om zijn intelligente homeconcept via Deaplus te pluggen.

Investeringen

De nieuwe wind vertaalt zich ook in een fysieke transformatie binnen de groep. In het productiebedrijf Nuno in Zolder wordt 1 miljoen euro geïnvesteerd in het machinepark. Nog eens 1 miljoen gaat naar een nieuwe ambachtelijke schrijnwerkerij naast Nuno. “De combinatie van hoge automatisatie met het rijke vakmanschap zorgt ervoor dat onze ontwerpen toch betaalbaar blijven”, maakt Bert Alders zich sterk.

Tegelijk worden de showrooms (vanaf nu: designateliers) in een fris kleedje gestoken. Het atelier in Hasselt is meteen het pilootproject voor de andere verkoopvestigingen. De herinrichting in Hasselt is net afgerond, een investering van 300.000 euro. Maar daarmee is de ambitie nog niet geblust. “Wij zoeken ook nog een stek in de regio’s Brussel en Gent. Dat zijn de belangrijkste blinde vlekken”, besluit Put.

www.deaplus.be

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws