Direct naar artikelinhoud
Frankrijk

Franse politie rolt extreemrechts netwerk op dat aanslag wilde plegen op moslims

Franse politieagenten voerden dit weekend arrestaties uit in het kader van een onderzoek naar een extreemrechts terreurnetwerk.Beeld REUTERS

De Franse politie heeft dit weekend tien arrestaties uitgevoerd om een extreemrechts netwerk op te rollen, dat een aanslag wou plegen op moslims. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.

Bij de politieacties, die over heel Frankrijk gebeurden, zijn vuurwapens gevonden en enkele explosieven. De verdachten zouden tussen de 32 en de 69 jaar oud zijn.

Een gepensioneerde agent wordt ervan verdacht de leider te zijn van de groep, die lang inactief was, maar recent weer activiteiten begon te vertonen. Inlichtingendiensten startten in april een onderzoek, toen ze opmerkten dat de groep explosieven aan het fabriceren was en zich bezig hield met 'trainingen'.

Wat het doel was is onduidelijk, maar volgens twee bronnen van de Franse krant zou het gaan om "moslims", of om "doelwitten die verband houden met radicale islam".

Waken

De Franse minister van Binnenlandse Zaken bedankte de Franse inlichtingendiensten in een tweet, omdat ze "dagelijks over het Franse volk waken".

In oktober van vorig jaar heeft de Franse politie in Seine-Saint-Denis en in Marseille al een tiental arrestaties uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar een extreemrechtse groep. 

Twitter bericht wordt geladen...