Russische diplomaat eist Britse bewijzen in de zaak Skripal “en niet via de media”

© BELGAIMAGE

Rusland eist in de zaak over de vergiftigde ex-dubbelspion Sergej Skripal een officiële verklaring van de Britse autoriteiten over de nieuwe verdachtmakingen. “Ik wil dit van Scotland Yard of het ministerie van Buitenlandse Zaken horen” en niet van de media vernemen, zei de Russische ambassadeur in Groot-Brittannië, Alexander Jakovenko, donderdag volgens het persbureau Interfax in Moskou.

adm

Britse media hadden eerder gemeld dat de politie de vermoedelijke daders van de aanval met zenuwgas op Skripal en zijn dochter Julia in maart in het Zuid-Engelse Salisbury hebben geïdentificeerd. Het zou om verschillende Russen gaan, aldus het persbureau PA onder aanhaling van een bron dichtbij het onderzoek.

Londen beschuldigt Moskou ervan verantwoordelijk te zijn voor de poging tot moord op de Skripals. Rusland wijst die aantijgingen van de hand en eist concrete bewijzen. Ambassadeur Jakovenko zei dat Rusland bereid is om met de Britse autoriteiten samen te werken en bekrachtigde daarom de vordering om toegang tot het onderzoek te krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen