© RTV

Smeulende brand in gevelisolatie van cultuurcentrum Zwaneberg

Heist-op-den-Berg -

Het heeft donderdagmiddag gebrand aan cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Onder de leien van de gevel aan het terras van theatercafé Het 3de Bedrijf was isolatie beginnen te smeulen. De brand werd snel ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse.

“De brandweer had de situatie meteen onder controle”, zegt schepen van Patrimonium Carl Verelst (CD&V). “Er is wel wat schade door rook, water en het demonteren van heel wat leien aan de schuine gevel.”

Binnen heeft het niet gebrand. “Inmiddels zijn de zalen vrijgegeven”, zegt Verelst. “Zoals het er nu voor staat, kunnen de geplande voorstellingen vandaag dus nog doorgaan. Er wordt nog nagekeken wanneer Het 3de Bedrijf en de exporuimte kunnen worden vrijgegeven.”

© kvro, rr

Het theatercafé zal vandaag niet meer openen en blijft ook morgen toe. Zaterdag is iedereen weer welkom.

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. “Een verzekeringsexpertise zal dat moeten uitwijzen”, zegt Verelst. “Dankzij de snelle detectie en de snelle tussenkomst van de brandweer is grotere schade vermeden, maar financieel zal de geleden schade wel een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengen. Het is een jammer en pijnlijk voorval.” (kvro)

© kvro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners