Prins Harry en Meghan Markle© REUTERS

Stichting van prins Harry en Meghan krijgt verbod om nog verder geld in te zamelen

De liefdadigheidsstichting van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle heeft door de Amerikaanse autoriteiten een verbod opgelegd gekregen om nog verder geld in te zamelen. Dat melden Britse media.

jvh
Bron: The Independent

Harry en Meghan richtten de Archwell Foundation op in maart 2020, nadat het paar hun functie als volwaardige leden van het Britse koningshuis hadden neergelegd, en naar de Verenigde Staten was verhuisd. De stichting zou de afgelopen jaren echter geen jaarverslagen en vergoedingen hebben betaald, zoals wettelijk vereist. De staat Californië heeft de stichting dan ook tot nader order een verbod opgelegd om donaties te verzamelen.

LEES OOK. Nog eens op “koninklijk” bezoek: Britse prins Harry en Meghan maken rondreis in Nigeria

Volgens Britse media gaat het om een misverstand, en is er sprake van “een cheque die verstuurd is, maar nooit is aangekomen”. De betaling zou nu opnieuw uitgevoerd zijn, en over enkele dagen zou de kwestie alweer van de baan moeten zijn, klinkt het.

Uit het laatste jaarverslag, dat ingediend werd in 2021, blijkt dat de stichting dat jaar 13 miljoen dollar had ingezameld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER