© Shutterstock

Twee jaar cel voor ‘kleuterschopper’ die vrouw en twee kinderen mishandelde

Balen -

J.M. (28) uit Ham is veroordeeld tot een nieuwe voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor het verwonden van zijn ex-partner en twee jonge kinderen. Ondanks een eerdere voorwaardelijke straf ging hij in 2022 weer over de schreef.

De moeder van drie uit Balen, van wie het oudste kind 6 is, stapte in mei 2022 naar de politie. Ondanks een eerdere voorwaardelijke veroordeling maakte haar ex J.M. zich weer schuldig aan intrafamiliaal geweld waarbij de vrouw en haar kinderen het moesten ontgelden. Eind 2021 werd hij al veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. J.M. leefde de opgelegde voorwaarden en het contactverbod niet na.

LEES OOK. Hardleerse ‘kleuterschopper’ teistert moeder en drie kinderen: “Hij heeft niet door hoe ernstig de feiten zijn”

“In maart 2022 heeft de man de moeder en de 5-jarige zoon opnieuw hardhandig aangepakt. Hij bleef dat kind schoppen terwijl de jongen als een bolletje ineengerold op de grond lag. Hier kunnen we spreken van een echte kleuterschopper”, zei meester Norina Flaviani eerder als advocate van de slachtoffers.

De rechtbank in Turnhout heeft de Limburger veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een boete van 1.600 euro, waarvan 400 euro effectief. De man moet zich laten begeleiden voor zijn psychisch welzijn en voor agressiebeheersing. Hij moet een totale schadevergoeding van 12.500 euro betalen aan de slachtoffers.  (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout