© fvv

3% intrest om mee te investeren in isolatie daken

De stad Mechelen zoekt zestig inwoners die bereid zijn om elk 500 euro te investeren in dakisolatie voor enkele woningen van het Sociaal Huis. In ruil krijgen ze na drie jaar hun centen met 3% intrest terug.

Sven Van Haezendonck

Dankzij de crowdfunding dragen inwoners bij tot het energiezuiniger maken van Mechelen. De stad zet daar zelf enkele projecten voor op en engageert zich om tegen volgend jaar 20% minder CO2 uit te stoten. “Binnen het hele verhaal van Mechelen Klimaatneutraal is burgerparticipatie enorm belangrijk. Enerzijds vergroot je met dit soort projecten de bewustmaking rond klimaat en milieu. Anderzijds geeft het inwoners die zelf niet kunnen investeren in energiezuinige maatregelen de kans om mee te genieten van de energiebesparingen die worden gerealiseerd door de stad”, vertelt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Klimaat en Energie.

Bij een ‘crowdlending’ wordt het sluiten van overeenkomsten voor een lening tussen de leningnemer, in dit geval de stad, en de leninggever gefaciliteerd. Die leninggever kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn. De stad hoopt zo 30.000 euro bij elkaar te krijgen.

www.crowdfundingmechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in Mechelen