© rr

Enkel nog kraantjeswater voor raadsleden en medewerkers Malle

Sinds deze maand biedt het gemeentebestuur van Malle geen flessenwater meer aan medewerkers en raadsleden aan. Daartoe besliste het college van burgemeester en schepenen enkele weken geleden.

Kristin Matthyssen

Tijdens de gemeenteraad donderdagavond kregen raadsleden en het publiek de kans om "water met een smaakje" te proeven.

Milieuschepen Wouter Patho (N-VA) gaf kort toelichting bij de beslissing." In 2017 stapte de gemeente Malle in het KINA-project Koers Futuur rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarmee engageren we ons om na te denken over de impact van onze beslissingen voor mens en milieu. Zo houden we bij het aankoopbeleid van de gemeente naast de kostprijs ook rekening met onze ecologische voetafdruk en gaan we na of er ergens in het productieproces of dienstverlening plaats is voor sociale economie. Het is maar al te gek dat we een product aankopen aan de andere kant van Vlaanderen louter en alleen omdat de kostprijs er lager ligt dan bij andere ondernemers. De afstand, duur en impact voor het milieu zullen in dit geval veel hoger liggen bij levering of onderhoud."

Vanaf deze maand drinken raadsleden en medewerkers geen flessenwater meer. " Kraantjeswater is gezond, goed voor het milieu en goed voor onze portemonnee. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we nog flessenwater kopen in de winkel. Die plasticflessen zijn onhandig om te dragen, komen achteraf maar al te vaak in rivieren en zeeën terecht en worden soms van aan de andere kant van Europa naar Malle gebracht. Voor wie water van de kraan maar saai en smakeloos vindt, bestaat er uiteraard een oplossing. Met wat fruit erbij krijgt ons pompwater een geweldige upgrade."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER