Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN

Nieuws
Topman Eelco Blok vertrekt volgend jaar bij KPN. Hij zal worden opgevolgd door Maximo Ibarra, heeft het telecombedrijf aangekondigd.
anp
zaterdag 21 oktober 2017 om 03:00
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN nd

Den Haag

Blok werkt al jaren voor KPN en is er sinds 2011 de hoogste baas. Hij vindt het nu tijd voor wat anders. Blok maakt zijn tweede termijn als bestuursvoorzitter nog af en draagt bij de aandeelhoudersvergadering op 18 april 2018 het stokje over.

Blok wordt bij KPN geroemd om zijn ‘persoonlijke gedrevenheid’. ‘Bovendien heeft Eelco door middel van een aantal slimme acquisities belangrijke innovatie van buiten naar KPN gehaald’, benadrukt president-commisssaris Duco Sickinghe. Bloks opvolger Ibarra gaf hiervoor leiding aan het Italiaanse telecombedrijf Wind. Volgens Sickinghe is hij een ‘dynamische leider’ en tevens een ‘echte klantenman’.

Wind is onder hem gefuseerd met H3G waarmee met Wind Tre een grote aanbieder van mobiele en vaste diensten in de Italiaanse markt ontstond. Wind Tre bedient meer dan 30 miljoen mobiele klanten en is goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 6,5 miljard euro.

Voorafgaand aan zijn benoeming wordt Ibarra vanaf 15 januari als adviseur aangesteld ‘om een soepele overgang te bewerkstelligen’. <

politicoloog en econonoom

naam:Maximo Ibarra.

leeftijd: 48 jaar.

nationaliteit:Colombiaans en Italiaans.

talen:Engels, Italiaans en Spaans.

gezin:Getrouwd, één dochter.

beloning:Basissalaris van 935.000 euro per jaar. Daar komt een korte- en langetermijn variabele beloningsregeling bij. Als compensatie voor zijn beschikbaarheid en diensten in de periode tot zijn benoeming ontvangt hij eenmalig 200.000 euro in contanten en 200.000 euro in aandelen.

opleiding:Politicologie en economie aan de Universiteit van Rome. Ook heeft Ibarra verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd bij vooraanstaande academische instellingen als de London Business School, INSEAD, Singularity University, STOA’ Business school.

carrière: Werkt bij het Italiaanse Wind Telecommunications, vanaf 2012 als topman. Gaf als bestuurder leiding aan de integratie van Wind Tre. Werkte eerder voor Benetton, Fiat en DHL.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Huiseigenaren kunnen een een verduurzamingslening afsluiten voor bijvoorbeeld het plaatsen van isolatieglas.

Nieuw huis gekocht? Dan moet je die straks verplicht energiezuinig maken, vindt DNB

Huizenkopers moeten worden verplicht tot verduurzaming van hun woning. Dat bepleit toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). De verduurzamingsplicht zou moeten worden ingevoerd als de vergroening van Nederlandse huizen niet snel genoeg gaat.

Bob Goudzwaard.  ‘Er zitten blijkbaar krachten van heling en genezing in de schepping die we mogelijk niet eens hebben aangeboord.'

Christelijke econoom Bob Goudzwaard (1934-2024) was een profeet van een economie van het genoeg

We moeten met minder genoegen nemen. Vandaag is dat geen vreemd geluid meer, maar in zijn tijd was de zaterdag overleden christelijke econoom Bob Goudzwaard een eenling. 'Als minister zou ik niet goed zijn geweest.'

Oprichter van Wijck Rutger Diemel: ‘Er zijn best wat fans die 28 posters aan de muur hebben hangen.’

Wat maakt de zwart-witposters van Wijck toch zo populair? 'Met onze Amsterdam-mok waren we overmoedig'

De gestileerde kaarten van Wijck mogen dan in talloze woonkamers hangen, volgens de bedenkers blijft zo’n poster een persoonlijk ding: ‘Mensen vinden het leuk om hun herinneringen aan een plek vast te leggen.’

De stier voor de Beursplein 5, de Amsterdamse effectenbeurs.

Kapitalisme schuift alle problemen door. De aarde en de armen zijn de dupe

Het kapitalistisch economisch systeem loopt vast. Ongebreidelde groei maakt de planeet en mensen kapot. Waarom komen mensen niet in opstand? Deze filosofen weten het antwoord en komen met alternatieven.

Ingrid Thijssen van VNO-NCW

Botsende visies op toekomst van industrie

Het klimaatbeleid voor de industrie gaat uiteindelijk om de vraag welke bedrijven Nederland voor de toekomst wil behouden. Werkgevers en de milieubeweging zijn het erover eens dat dit de kern van de zaak is, zo werd woensdag duidelijk tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Het kantoor van het Nederlands Dagblad in Amersfoort.

Ruim 3,5 ton winst voor uitgever Nederlands Dagblad: 'Meer abonnees en inkomsten uit advertenties'

Nedag Uitgevers, het bedrijf achter het Nederlands Dagblad en magazine De Nieuwe Koers, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van ruim 360.000 euro. De winst ligt flink hoger dan in 2022.