© BELGA

Gertjan De Mets speelt pas zijn tweede volledige match bij Beerschot Wilrijk: “Ik stond al voor hetere vuren”

Van 14 september, de 1-0- overwinning tegen KV Mechelen op het Kiel, was het geleden dat Gertjan De Mets, voor één seizoen gehuurd van Zulte Waregem, aan de aftrap verscheen bij Beerschot Wilrijk en de negentig minuten volmaakte. “Het waren moeilijke maanden, maar ik stond al voor hetere vuren.”

HUGO FRET

Tegen Tubeke kwam de 31-jarige West-Vlaming pas voor de tweede keer aan de aftrap. Hij leverde een sterke prestatie en mocht zijn aandeel in de 5-2-zege van de Mannekes met opgeheven hoofd opeisen.

“Ik heb lang moeten wachten op die tweede kans, verder dan enkele korte invalbeurten kwam ik niet”, vertelt De Mets. “De ploeg speelde de voorbije weken steeds beter, maar wegens blessures en schorsingen was het nu eindelijk nog eens aan mij. Je kan als speler alleen hard blijven werken op training en zorgen dat je klaar bent voor de dag dat er een beroep op je wordt gedaan. Een cliché, maar het is niet anders. Vanbinnen knaagt dat machteloze gevoel enorm, maar naar buiten mag je dat niet laten merken. En als je dan mag spelen, is het moeilijk om na zo’n lange afwezigheid meteen het juiste ritme te pakken te krijgen. Bovendien wil je je zo graag tonen. Gelukkig leerde ik met die dingen goed om te gaan, want ik heb tenslotte in mijn carrière al voor hetere vuren gestaan. Toch was ik uiteraard blij dat we ondanks de vele afwezigheden en wijzigingen in het elftal met vlotte 5-2 cijfers wonnen van een stugge en moeilijk te bespelen ploeg als Tubeke. Ondertussen heb ik me trouwens volledig aangepast aan mijn nieuwe omgeving en voel ik me prima op het Kiel.”

Jullie speelden zaterdag misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, maar toch was er weer dat dipje na de rust, waarvan Tubeke profiteerde om te scoren.

“Dat en het feit dat we onze twee tegendoelpunten incasseerden op stilstaande fasen moeten zo ongeveer de enige negatieve vaststellingen geweest zijn. Laten we dat dus niet te fel uitvergroten, maar liever de vele positieve punten onthouden. De werkpunten die er zeker nog zijn, worden binnenskamers besproken. Bovendien speelt een tegenstander op achterstand na de rust meestal ook alles of niets. Er sloop trouwens op geen enkel moment paniek in onze ploeg.”

Zondag staan jullie weer voor een belangrijke opdracht, bij rechtstreekse concurrent Union.

“Met zo weinig ploegen in de reeks zijn alle wedstrijden moeilijk en belangrijk en zijn haast alle ploegen rechtstreekse concurrenten. Er resten ons nog twee matchen voor de winterstop. Als we die op een positieve manier afsluiten, zijn we wel degelijk op de goede weg. In feite blijft het simpel. Zorgen dat we zelf de drie punten pakken, dan hoef je niet te kijken naar de resultaten van de anderen.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.