In eigen huis kreeg Brasschaat een flinke 1-5-pandoering om de oren.© koen fasseur

Voetbal 2de provinciale A: KFC Brasschaat - Wavria 1-5

Brasschaat degradeert naar 3de provinciale na ruime 1-5-nederlaag tegen Wavria: “Gebrek aan karakter nekt ons”

Het was zondagnamiddag voor Brasschaat erop of eronder in het Stadion Louis De Winter. Winnen was een must, verliezen uit den boze. Toch werd het zonder pardon het laatste. Aan de rust stond het nog 1-1, maar in de tweede helft werd de ploeg genadeloos tegen het canvas geslagen. Pieter Heremans toonde zich bij de bezoekers met vier goals de boeman van dienst. “Bepaalde wedstrijden hebben we het te gemakkelijk opgepakt”, aldus aanvoerder Levi Van Hees.

Karel lemmens

Trainer Niels Braspenninckx, die nog maar sinds de laatste twee wedstrijden als T2 had overgenomen van T1 Sven Eeraerts, was duidelijk aangeslagen. “Ik denk dat we sowieso niet onze beste match hebben gespeeld. Het was duidelijk dat meerdere spelers met stress aan de wedstrijd begonnen, waardoor er te weinig kwaliteit was in balbezit. Ik denk dat we daaronder geleden hebben, al wil ik daar meteen aan toevoegen dat het niet aan vandaag ligt dat we zakken. We begonnen met een zeven op twaalf aan het seizoen, maar daarna was er een periode dat we heel weinig punten hebben gepakt. Wedstrijden die we gewoon hadden moeten winnen, gaven we niet thuis. Dat is vooral de oorzaak. Het klopt dat we in de loop van het seizoen geen beroep konden doen op een aantal geblesseerde spelers, maar daar mogen we ons niet achter verschuilen.”

“Het was mijn laatste wedstrijd, want volgend jaar word ik trainer van Capellen in vierde provinciale. Ik had daardoor natuurlijk liever op een andere manier afscheid genomen van deze club. Maar het is wat het is. Doodjammer.”

Aanvoerder Levi Van Hees, die zondag wegens een schorsing aan de kant moest blijven, ging de waarheid niet uit de weg. “Een aantal cruciale matchen hebben we verloren. Tegen ploegen die onderaan bengelden lieten we het afweten, in plaats van ons daar naar een veilige plaats te spelen. Het gebrek aan karakter heeft ons de das omgedaan, vind ik. Voetballend vermogen is er genoeg.”

“Het is van 2010-2011 geleden dat Brasschaat nog in derde provinciale heeft gespeeld. Ik denk niet dat iedereen dat besefte vandaag. Ik hoop dat we volgend seizoen met deze groep terugvechten en met een paar versterkingen vooral meer mentaliteit aan de dag zullen kunnen leggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen