Claveleras zijn op het eerste zicht erg vriendelijke meisjes die een bloem op je kledij spelden in ruil voor een aalmoes.
Volledig scherm
Claveleras zijn op het eerste zicht erg vriendelijke meisjes die een bloem op je kledij spelden in ruil voor een aalmoes. © RV

‘Bloemenmeisje’ steelt met oeroude truc 150 euro van Belgische toerist, maar die laat zich niet zomaar vangen

BuitenlandEen Belgische toerist (78) is er in Malaga in geslaagd twee ‘claveleras’ of bloemenmeisjes over te leveren aan de politie. Met een oeroude truc ontfutselden de zigeunervrouwen hem 150 euro. De Belg liet zich echter niet zomaar in de luren leggen. 

47 reacties

  • P Van Haute

    5 jaar geleden
    Ook meegemaakt in Malaga werken steeds met twee maar lukte niet met mij ook zijn deze opgepakt.
  • José Gonzales

    5 jaar geleden
    Dan wordt het tijd dat er onmiddellijk zwaarder gestrafd word ook bij de Spaanse politie
  • Thomas Delaet

    5 jaar geleden
    Elke dag komt er een boot vol “bloemenmeisjes” en “bloemenjongens” aan in Spanje. Binnen 10 jaar zal er geen toeristen meer te zien zijn in Spanje, want die zullen geen seconde meer kunnen genieten van hun vakantie.
  • Peter Dehon

    5 jaar geleden
    Ik ga al 40 jaar naar Spanje.Ik klap tegen een hond met een hoge hoed.één keer is me iets dergelijks overkomen en het was nog wel mijn eigen fout.Geloof die zaken gebeuren overal waar achteloze toeristen rondlopen en heeft al helemaal niks te maken met links of pamperbeleid.
  • Edith Vd Bulcke

    5 jaar geleden
    Ook in torrevieja meegemaakt. Op de parking van de zondagsmarkt. Mijn man stapt uit terwijl ik mijn gsm afsluit ed.een vrouw stapt hem toe en gaf een kus en vroeg waar een camping was. Op fie moment is het gebeurd. Zijn armband van 18 krt is toen gestolen.na marktbezoek maar opgemerkt. Hij had waarde van 2000 € .pijnlijk is dat