Opnieuw ongeval met auto en lijnbus op Hasseltse busbaan: een chauffeur naar ziekenhuis

Hasselt -

Een auto en een lijnbus zijn maandag rond 15 uur gebotst op de aansluiting van de busbaan en de gewone weg op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt, vlak bij de Elfde-Liniestraat. De autobestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht. Vier personen raakten lichtgewond.

Dirk Jacobs en Marij Wyers

LEES OOK. Verwarring troef op busbaan in Hasselt: “Er komt snel meer signalisatie”

De busbaan op de Koning Boudewijnlaan heeft al voor veel verwarring gezorgd. Maandag kwam het ook tot een aanrijding. Vermoedelijk is de auto voor de bus ingereden en werd er geen voorrang verleend aan de bus.

© rr

De klap was groot. Zowel de bus als de auto raakten zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto kreeg het portier niet open, waardoor een bevrijdingsteam van de brandweer werd opgeroepen. De bestuurder van de auto raakte zwaargewond. De passagier raakte lichtgewond. In de lijnbus zijn zowel de chauffeur als twee passagiers gewond geraakt.

De Lijn gaat naar aanleiding van het ongeval aandringen op bijkomende signalisatie op de busbaan en bij het op- en afrijden van de busbaan. Die vraag zal gesteld worden aan de Werkvennootschap, die bevoegd is.

Marijn Struyf, woordvoerder van De Werkvennootschap: “Sinds er melding is geweest van auto’s die geregeld op de busbaan reden, zijn er extra markeringen aangebracht. Wat de haaientanden betreft waar het ongeval vandaag gebeurde, die zijn er al vanaf het begin. We wachten nu op het politieverslag om te bekijken of die nog suggesties heeft om de veiligheid te bevorderen.”

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer