© AFP

Zonhoven is te klein geworden voor Fungroup

Het attractieverhuurbedrijf Benji-Fun/The Fungroup van Stefan Kerkhofs verlaat Zonhoven om zijn tenten binnenkort op te slaan in Beringen. “De locatie in Zonhoven was te klein geworden”, zegt Stefan Kerkhofs. The Fungroup investeert daarom 3,5 miljoen in de aankoop van een gebouw in Beringen, in een extra stuk aanpalende grond en extra attracties.

Dominiek CLAES

Na 28 jaar ziet Stefan Kerkhofs zich verplicht om vanuit de geboorteplek van Benji-Fun in Zonhoven te verhuizen naar Beringen. “Het ging niet anders”, vertelt Kerkhofs. “We zaten tot nog toe verspreid over twee locaties in Zonhoven, eentje in Meeuwen-Gruitrode en eentje in Genk. Logistiek was dat allemaal niet meer evident. Bovendien is ons bedrijf dankzij het aantrekken van de economie en onze internationale successen het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid. Het voorbije jaar werden er vijf extra mensen in dienst genomen, in totaal zijn we nu met 17. Daarnaast doen we een beroep op tal van freelancers. In de pieken kan dat oplopen tot 70. We moesten dus een oplossing zoeken. Ik kan je zeggen, dat was niet zo gemakkelijk.”

Beringen

Kerkhofs liet uiteindelijk zijn oog vallen op het pand van het voormalige autocenter ACM in Beringen, op het industrieterrein De Weven vlakbij de E313. De activiteiten van het bedrijf werden onlangs verkocht, maar het gebouw werd niet mee verkocht. “Wij konden bovendien een stuk aanpalende grond verwerven, waar we de tenten zullen opslaan voor Kerkhofs Tent-Renting”, legt Stefan Kerkhofs uit. “We zijn nu druk bezig met de herinrichting van het bedrijfsgebouw en de nieuwe aankleding. Tegelijk investeren we ook in bijkomende attracties en de uitbreiding van ons tentenaanbod.” In totaal trekt The Fungroup daar 3,5 miljoen euro voor uit.

Monaco

Sinds de jaren 90 bezorgen Benji-Fun en The Fungroup wereldwijd vele mensen de kick van hun leven aan de hand van extreme attracties. Het bekende concept Dinner-in-the-Sky is een groot internationaal succes, waarvan prins Albert van Monaco recent nog mocht genieten.

Naast de verhuur van attracties is de groep ook gespecialiseerd in mobiele podia en promotietours voor grote A-merken. “We blijven evenwel actief op de markt voor particulieren, voor wie we twee jaar geleden het tentverhuurbedrijf Kerkhofs Tent-Renting hebben opgericht”, zegt Kerkhofs.

Emotioneel

Eind mei volgend jaar hoopt Kerkhofs definitief te kunnen verhuizen. Voor de gebouwen in Zonhoven is al een koper gevonden. “Het vertrek zal emotioneel zijn”, zegt Stefan Kerkhofs. “Ikzelf ben al bijna 30 jaar actief in Zonhoven, onze familie al 50 jaar. De volgende keer dat er een artikel over The Fungroup verschijnt, zullen we gesitueerd worden in Beringen. Dat gaat raar aanvoelen.”