Grote boodschap op voetbalveld in Zonhoven verhit gemoederen

Het zat er zondagochtend bovenarms op bij de Zonhovense voetbalrivalen Flandria Termolen en Halveweg. Een speler van Halveweg had immers een foto op Instagram gepost over hoe hij zijn grote behoefte deed op het veld van de concurrent in vierde provinciale A.

geho

De grote boodschap was het gevolg van een avondje barbecue en een rit met een bierfiets zaterdagavond. De spelers van Halveweg vierden op die manier het einde van het seizoen. Vele pinten bier en een tussenstop bij Flandria inspireerde een speler van de tegenpartij om in gehurkte houding te poseren met de broek op de enkels.

De sociale media stonden in rep en roer. “Ah, de jongens hebben zich al geëxcuseerd. Ze hebben ook niet echt hun behoefte gedaan. Zand erover, letterlijk en figuurlijk. Wij zullen ons revancheren op het veld”, zegt trainer en Flandriabestuurslid Marnik Volbragt.

Halvewegvoorzitter Jos Palmaers is not amused. “Ik weet het ook pas van zondagochtend. Dit pikken wij als club en bestuur niet. Drank mag geen excuus zijn. Maandag komen wij samen met het bestuur om dit te bespreken. Als dit nog eens gebeurt, zetten we de poort open en sturen wij de speler of spelers buiten. Nogmaals bieden wij Flandria onze excuses aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer