© rr

Verborgen camera en UV-pasta ontmaskeren stelende poetsvrouw

Met een verborgen cameraatje en eurobriefjes ingesmeerd met UV-pasta werd in een rusthuis in Sint-Truiden een stelende poetsvrouw (32) ontmaskerd. “Ik had het geld nodig”, zei ze gisteren op haar proces.

mkm

CSI in rusthuis Triamant in Sint-Truiden. Dankzij vernuftig speurwerk slaagde de verpleging er in augustus samen met de lokale politie in om de Roemeense Florentina I. (32) te arresteren. Dat gebeurde na een klacht van rusthuisbewoner R.P. (86). De man merkte op 14 augustus dat er zo’n 400 euro uit zijn zakken was verdwenen. Hij keek meteen in de richting van de poetsvrouw, omdat zij de enige was die alleen in zijn kamer kwam. Om de verdenkingen hard te maken, kwam de verpleging met een plan: een verborgen cameraatje in een fotokader op de muur. “Na het bezoekje van de poetsvrouw zagen ze de vrouw op de beelden duidelijk zoeken naar geld”, zegt Lieven Duchateau, raadsman van de benadeelde man.

Het rusthuis stapte naar de politie, die een nieuwe list bedacht. Agenten verstopten drie briefjes van vijftig euro in de kamer van de man. Het bijzondere was dat de politie die insmeerde met UV-pasta. “Toen ze na die poetsbeurt bij haar thuis gefouilleerd werd, bleek dat de vrouw nog twee van de drie gestolen biljetten op zak had”, zegt de advocaat. “De UV-pasta en de serienummers van de biljetten waren overduidelijk als bewijs.” De vrouw werd gisteren veroordeeld tot zes maanden celstraf en een boete van 800 euro. Hetzelfde bedrag moet ze ook aan haar slachtoffer R.P. terugbetalen.