Direct naar artikelinhoud
NieuwsBart De Pauw

Bart De Pauw in interview: ‘Ik wou dat het voor altijd stopte’

Bart De Pauw.Beeld Photo News

Televisiemaker Bart De Pauw zegt in een interview met Het Laatste Nieuws dat hij de afgelopen jaren drie suïcidepogingen heeft ondernomen. ‘Omdat ik wou dat het voor altijd stopte.’ De Pauw zegt ook nog altijd bereid te zijn tot excuses.

Na zijn passage eerder deze week in het Play4-programma De Tafel van Gert spreekt De Pauw dit weekend ook in een interview met Het Laatste Nieuws. Daarin zegt De Pauw dat hij in de periode rond het proces dat tegen hem gevoerd werd wegens grensoverschrijdend gedrag erg diep heeft gezeten. Ook zegt De Pauw meerdere zelfmoordpogingen ondernomen te hebben.

“Omdat ik wou dat het voor altijd stopte. Die ene nacht, om half drie, leek dat dé oplossing. Nu denk ik natuurlijk: ‘hoe stom, waarom doe je zoiets?’ Maar om half drie ‘s nachts, als je helemaal op bent, zie je dat niet. Dan wil je gewoon dat het stopt. Het was, denk ik, heel impulsief, maar ik wilde het wel. Ik heb zelfs brieven nagelaten.”

Ook zegt De Pauw dat hij en zijn vrouw een tijd uit elkaar zijn geweest vanwege de feiten en het proces. “Inès heeft moeten nadenken of ze verder wilde met iemand zoals ik, maar ze heeft het gedaan, al heeft ze het er nog altijd moeilijk mee. We hebben onze crisis gehad, we zijn een tijdje uit elkaar geweest en we zijn in therapie geweest.”

Dat hij zich niet eerder verontschuldigde bij de slachtoffers, wijt De Pauw aan het feit dat hij eerst bij zichzelf moest onderzoeken waarom hij de feiten had gepleegd. Toen hij klaar was voor verontschuldigingen, wist hij niet goed hoe. “Hoe kon ik één groot, allesomvattend excuus geven voor zaken die zo verschillend waren?”

Lees ook

Joël De Ceulaer schrijft Bart De Pauw: ‘Velen hebben tijdens uw interview gezien wat ze wilden zien

Toch wilde hij wel degelijk excuses overmaken, klinkt het. Zo zegt De Pauw dat hij al in 2018 een brief met verontschuldigingen heeft geschreven voor actrice Ella-June Henrard. “Alleen, ik heb hem niet durven afgeven, we stonden nog voor een rechtszaak.”

Vandaag wil De Pauw nog altijd excuses aanbieden, zegt hij. “Aan allemaal apart, want ze hebben elk een ander verhaal. Graag in een veilige omgeving met getuigen erbij. (...) Ik zou graag tot dialoog komen. Met iedereen. Gewoon: dat we het kunnen neerleggen. Dat we verder kunnen.”

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be. Je kan ook steeds terecht bij Tele-Onthaal op www.tele-onthaal.be of op het gratis nummer 106.