© Jan Brys

13-jarige pianiste steelt de show

De vijfde editie van het klassiek concert in het park van Brasschaat was een schot in de roos. Het evenement kreeg met Klassiek in het Park een nieuwe naam en lokte over de twee avonden 3.400 enthousiaste muziekliefhebbers.

Jan Brys

Vrijdagavond genoten ongeveer 1.200 bezoekers van het pianowerk van Eliane Rodriguez. Zij speelde onder meer een quatre-mains met de 13-jarige Brasschaatse Alexandra Krinkels. “Het was een idee van dirigent Robert Groslot om jongeren een kans te bieden. Alexandra Krinkels op ­piano en Jappe Van Dievel op fagot veroverden alvast de harten van de toeschouwers”, legt presentator Carl Huybrechts uit.

Na de pauze draaide alles rond de figuur Figaro. De Schotse bariton Benedict Nelson werd in laatste instantie overgevlogen om de afwezige Ronan Collett te vervangen. Benedict Nelson openbaarde zich voor de Brasschatenaar als de verpersoonlijking van de Italiaanse kapper. Samen met de zeer sterke Liesbeth Devos en de in Antwerpen geboren Stefan Cifolelli, loodste de Schot het publiek doorheen het verhaal van Figaro.

“Ik denk dat we er mooi in geslaagd zijn de opera toegankelijk te maken voor een groot publiek”, reageerde Carl Huybrechts.

Dag twee bracht een heel ander programma. Robert Groslot liet zich inspireren door het land van het WK. Bijna alle grote Russische componisten passeerden de revue. Het koor Fine Fleur, sopraan Hanne Roos en tenor Denzil ­Delaere brachten vocale hoogtepunten. Na afloop werden alle stoelen aan de kant geschoven en kon het publiek zich aan de wals wagen. Dansgoeroe Davy Brocatus gaf het goede voorbeeld.