Direct naar artikelinhoud
NieuwsDe mensen

Jonathan Holslag trekt lijst van nieuwe partij in thuisstad Tienen

Jonathan HolslagBeeld Wouter Maeckelberghe

Opvallende nieuwsberichten in een kort overzicht. Dit zijn de ‘Mensen’ van vandaag.

Is lijsttrekker van Durf Tienen

Jonathan Holslag, VUB-prof en De Morgen-columnist

Een klein jaar geleden lag Jonathan Holslag (42) mee aan de basis van een nieuwe partij in Tienen, nu gaat hij ook de lijst van die partij - Durf Tienen - trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor Holslag, professor internationale politiek aan de VUB en columnist bij De Morgen, staat goed bestuur centraal. “Onze kandidaten zijn allemaal mensen die hebben laten zien dat ze zich snel kunnen inwerken in dossiers, gedreven zijn en in staat zijn om samen te werken met mensen met verschillende perspectieven.”

Gaat folkzanger Bob Dylan vertolken

Timothée Chalamet, acteur

Voor de nieuwe biopic A complete unknown over Bob Dylan heeft Warner Bros een ronkende naam weten te strikken voor de hoofdrol: Timothée Chalamet (28). Regisseur James Mangold deelde een foto van de Amerikaans-Franse acteur op de set in Manhattan. Het verhaal situeert zich in New York in de jaren 60, het moment waarop de legendarische folkzanger zijn doorbraak beleeft. Chalamet tekende onlangs ook een meerjarendeal met Warner Bros, nadat hij de filmstudio met Wonka en Dune: part two twee grote hits bezorgde.

Had voor het eerst seks op haar 35ste

Rebel Wilson, actrice

Lidewij Nuitten heeft een nieuw lid voor haar maagdenclub: Rebel Wilson (44). De Australische actrice deelt in haar memoires Rebel Rising dat ze voor de eerste keer seks had toen ze 35 jaar oud was. Eerder loog ze ook tegen een vriendin dat ze al ontmaagd was, “gewoon om er vanaf te zijn”, zegt Wilson tegen People. Met haar verhaal hoopt ze een taboe te doorbreken. “Mensen kunnen wachten tot ze er klaar voor zijn, of tot ze wat volwassener zijn”, aldus Wilson, die vindt dat je “geen druk zou moeten voelen”.

Is veroordeeld tot 25 jaar cel

Sam Bankman-Fried, cryptobeurs-oprichter

De 32-jarige Sam Bankman-Fried is door een rechtbank in Manhattan veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar. Bankman-Fried richtte de failliete cryptobeurs FTX op, en versluisde tussen 2019 en 2022 miljarden aan klanttegoeden naar zijn investeringsfonds Alameda Research - zonder klanten op de hoogte te brengen. Het populaire handelsplatform voor cryptomunten bezweek daardoor. Volgens de federale aanklager Damien Willems, die vijftig jaar cel had gevraagd, ging het om “een van de grootste financiële fraudes in de Amerikaanse geschiedenis”.