De wagen boorde zich door een hoge haag vlak bij de Heuvelstraat.© Marc Peeters

Bestuurder onder invloed van drugs crasht in voortuin in Nijlen

Herentals, Grobbendonk, Nijlen -

Inspecteurs van de politiezone Neteland hebben woensdagnamiddag een chauffeur van 40 uit Herentals in de boeien geslagen na een achtervolging die eindigde in een voortuin in Nijlen. Hij reed onder invloed van drugs en ook de documenten van zijn auto waren niet in orde.

Het voertuig werd eerst opgemerkt in Rietbroek in Herentals. Vanwege de werken aan de spoorwegbrug op de Lierseweg is in die omgeving tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. De verkeersborden worden door nogal wat bestuurders genegeerd, en daarom voert de politie er controles uit.

Rond 17 uur kreeg een bestuurder een teken om zich aan de kant te zetten. Even leek die dat ook te doen, maar toen gaf de bestuurder gas en reed hij rakelings langs de politie heen. De achtervolging werd meteen ingezet. Via de industriezone ging het naar Bouwel, Herenthout en Nijlen. Onderweg werden hoge snelheden gehaald. Even later werd de automobilist verrast door betonblokken op de weg.

Tractorsluis

Het vluchtend voertuig volgde de Grobbendonkseweg in Nijlen richting Grobbendonk. Ter hoogte van het kruispunt met de Heuvelstraat merkte de bestuurder dat hij zich zou gaan vastrijden op de tractorsluis op de grens van Nijlen en Grobbendonk. Vermoedelijk probeerde de man probeerde nog rechtsaf te draaien, maar dat mislukte en de auto boorde zich in een haag. De ontsnappingspoging was meteen afgelopen.

De politie ging over tot arrestatie. Aan het stuur van de wagen zat een 40-jarige Herentalsenaar die goed gekend is bij de politiediensten. Hij legde een positieve drugstest af. De auto is in beslag genomen, want ook de boorddocumenten bleken niet in orde.

De betrokkene mocht na verhoor beschikken, maar mag het straks nog komen uitleggen aan de rechter. Aan de heg werden donderdagvoormiddag al de eerste herstellingswerken uitgevoerd. Ook de draadafsluiting achter de natuurlijke muur deelde in de klappen. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners