Shaju Hendrikx van Cambio overhandigt de sleutels van de deelauto’s aan burgemeester Walter Luyten.© ram

Cambio plaatst twee elektrische deelauto’s in Ravels

Ravels -

In het kader van de klimaatdoelstellingen zorgt het gemeentebestuur van Ravels dat inwoners deelauto’s kunnen gebruiken.

Aan de laadpaal in de Hof ten Bergestraat nabij de kerk in Weelde staan een Peugeot-E-208 en een Citroën-E-Berlingo. De Citroën verhuist binnenkort naar de tweede locatie aan het gemeentehuis. “Door autodelen te integreren, kunnen we samenwerken om duurzame mobiliteit te bevorderen en een gezondere en aangenamere leefomgeving te creëren voor alle inwoners van onze regio”, zegt burgemeester Walter Luyten (CD&V). “Het is ook een gelegenheid om het wagenpark van de gemeente aan te passen en vervuilende wagens uit dienst te nemen. We willen daarnaast de bevolking motiveren om elektrisch te rijden.”

Het aanbod van deelwagens breidt de volgende jaren verder uit in Ravels. Inwoners kunnen via de gemeente en Cambio genieten van een proefaanbod, waarbij geen instapkosten worden aangerekend. “Voor wie minder dan 11.000 kilometer per jaar rijdt, is autodelen interessant”, vertelt Shaju Hendrikx van Cambio. “De wagens hebben een bereik van 300 kilometer, gemiddeld rijdt een gebruiker 50 à 60 kilometer per keer.” (ram)

In het Sociaal Huis vindt op dinsdag 11 juni om 19.30 uur een infomoment plaats over autodelen.

www.cambio.be/ravels

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners